Утре нахлува хлад и носи проливен дъжд на много места в България

  • 02 август 2024 22:58

  • 1065
  • 0
Утре нахлува хлад и носи проливен дъжд на много места в България
© pixabay

През нощта срещу събота на места над Северозападна България се очакват валежи и гръмотевични бури, но след полунощ явленията ще стихнат, съобщава Метео Балканс. Ще духа слаб източен вятър. Над крайните северозападни райони ще се ориентира от запад - северозапад и ще се усили.

Очакваме да проникне и малко по-хладен въздух. Минималните температури ще се понижат и ще са между 17°С и 21°С. Малко по-хладно ще се задържи над планинските райони от Западна България - до 15-17°С. 

През деня в събота от запад на изток през страната ще преминава студен атмосферен фронт. Още около обяд над по-голямата част от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Очакваме на много места да паднат и проливни валежи, като по-интензивни ще са над планинските райони от Западна и Централна България, а към края на деня и над Югоизточна България. Ще духа слаб до умерен източен вятър, който през деня постепенно ще се ориентира от запад-северозапад. Преобладаващите максимални температури ще са между 34-39°С. 

Проф. Рачев: Навлизането на студен фронт ще усили вятъра, който ще разпали пожарите

Времето в София

През нощта срещу събота ще преобладава разкъсана облачност и на места в Софийска област  се очакват валежи.Минималните температури ще са между 18-20°С, а максималните – около 33°С. През деня времето ще е слънчево. След обяд и с развитие на купесто-дъждовна облачност. Очакват се валежи и гръмотевични бури. Ще духа слаб източен вятър. След обяд ще се ориентира от запад- северозапад и ще се усили.

Времето в планините

До обяд ще преобладава разкъсана облачност. Ще духа слаб източен вятър. След обяд ще се ориентира от запад - северозапад и ще се усили. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 28°С, на 2000 метра – около 20°С. Около обяд и след обяд над Западна и Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. 

Времето по Черноморието

До обяд ще е слънчево и горещо. След обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и до вечерта на места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Максималните температури ще са 30°-33°С. Температурата на морската вода е около 25-28°С. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Времето на Балканите

През следващите 48 часа, на много места около и то предимно в планинските райони ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Очакват се интензивни валежи от дъжд. Ще започне и понижение на температурите в северните части от полуострова, но в южните райони ще остане слънчево, след обяд и горещо.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1065 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини