Будапеща към Берлин и Виена: Спете спокойно!

gettyimages (архив)
share

Ние пазим границите на Европейския съюз, така че Австрия и Германия могат да спят спокойно, каза унгарският премиер Виктор Орбан, предаде сръбското радио Б92.

Министър-председателят в Будапеща в интервю пред медия в родината си отправи послание към своите колеги в Берлин – Ангела Меркел и Виена - Кристиан Керн. Той заяви, че новата ограда на унгарско-сръбската граница ще бъде завършена към края на май. "С това съоръжение ние ще продължим да пазим много богати страни от блока", категоричен бе унгарският премиер.

Реагирайки на заплахите на Турция да анулира споразумението с ЕС за имиграцията, Орбан заяви, че в Брюксел са допуснали огромна грешка. "Това, че само една страна извън блока има пълномощия да спира човешкия поток към Стария континент има и ще има много негативни последици", каза още той.

Орбан защити и новия унгарски закон за създаване на транзитни зони за имигрантите. "Ние не можем да позволим на тези хора да се движат свободно в нашата страна", категоричен бе той. Новият президент на централноевропейската страна Янош Адлер наскоро подписа нормативния акт, приет от депутатитe по-рано.

Водещи новини

Още новини