Напрежение сред социалистите в Пловдивско: Няма да работим на изборите, ако водач е Веска Ненчева

  • 01 май 2024 20:16

  • 3167
  • 1
Напрежение сред социалистите в Пловдивско: Няма да работим на изборите, ако водач е Веска Ненчева
© Фейсбук

Трагичен резултат прогнозират социалисти от 14 общини в Пловдивска област, след като за водач на червената листа в 17 многомандатен избирателен район (МИР) остане наложената от Изпълнителното бюро Веска Ненчева от Карлово.

Всичко по темата:
Скандалите в политиката, краят на 49-то НС и служебният кабинет 907

Всички от второ място надолу в листата си направиха отвод. Все още Изпълнителното бюро не е попълнило служебно листата.

Единствено три партийни организации – в Калояново, Кричим и Карлово, откъдето е Ненчева, стоят зад нея. Останалите 14 отказват да работят на изборите, нямало да търсят и застъпници. Поставеният на второ място Манол Генов също не желае да участва във вота. Той е категоричен, че повече няма да играе ролята на патерица.

"Откъде накъде ще подпира водачка, която се ползва с подкрепата единствено на председателката на партията. И дори имитира прическата ѝ", негодуват партийни другари.

Общински структури на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е припомнят, че най–добрият им резултат в Пловдив–област е бил три депутатски мандата, а на последния парламентарен вот имат двама парламентаристи. Ако обаче Ненчева останела сега водач, не било изключено да се свият до един.

Областният лидер на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е д–р Емил Караиванов напомня, че Ненчева първоначално категорично е отказала участие в листата. Впоследствие била спусната за водач служебно. Дори действащият депутат от Карлово Манол Манолов също си е дал отвод при тази ситуация. Отказ е направил и номинираният на второ място Галин Дурев "в знак на несъгласие със спуснатия от Изпълнителното бюро водач".

БСП утвърди листите си за изборите

Той припомня, че Ненчева не е пожелала да участва в обсъждането на кандидатурите и гласуването им по време на заседанието. Според него предприетата от Изпълнителното бюро смяна е безкрайно нелогична и навеждала на други мисли.

"Недопустимо е да се правят интервенции отвън в листата. Настоящата ситуация е откровена провокация за областната структура на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, която е доказано активна на избори", изтъква в позицията си Манол Генов.

Потърсена от "24 часа", Веска Ненчева беше лаконична: "Ще изляза с позиция след броени дни, на този етап няма да коментирам".

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
3167 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.25 | 05:18

1
❤️ Г­о­р­­­е­­­щ­­и­ ­­­м­­­о­м­­и­­ч­­е­­­т­­­а­­­ ­в­­­и­ ­­о­­ч­а­к­­в­­­а­т ­-­­ X­1­8­­.­­­F­­U­­N

Добави коментар

Водещи новини