Започнаха изборите за египетски парламент

share

Египтяни, живеещи в чужбина, започнаха да гласуват днес в парламентарните избори въпреки объркването около процедурите и съмненията дали вотът ще започне в родината им в понеделник, както е планирано, предаде Ройтерс.

Председателят на избирателната комисия Моез Ибрахим каза, че гласуването в египетски посолства в чужбина е започнало вчера и ще продължи до събота. Той заяви, че новата разпоредба е била приета преди три или четири дни и вече е в сила. В съобщение на египетското посолство в Кувейт днес се казва, че гласоподавателите трябва да разпечатат бюлетината от уебсайта на избирателната комисия и да я изпратят до посолството по имейл или лично. Ахмед ад Дабеа, египетски икономист в Кувейт, каза обаче, че е разбрал за началото на гласуването едва след като се свързал с посолството, за да попита. Други египтяни в Кувейт разбрали за гласуването от социалните мрежи. Египтяните в Канада и Саудитска Арабия също започнаха да гласуват.

Според египетски медии около осем милиона египтяни учат и работят в чужбина. Повечето от тях са в арабски страни, макар че има значителна общност и на Запад.

Водещи новини

Още новини