Почерпен пожарникар за малко да блъсне патрулка в Лъки

  • 31 август 2024 21:46

  • 798
  • 2
Почерпен пожарникар за малко да блъсне патрулка в Лъки
© Gettyimages

Пожарникар от Лъки е уволнен от системата на МВР за шофиране след употреба на алкохол, при което за малко да блъсне патрулка.

Той бил дежурен вечерта на 16 юни м. г. и към 22 часа се качил на колата си, за да си купи цигари. На връщане влязъл остро с джипа си в завой и се разминал в опасна близост с полицейска кола. До удар не се стигнало сама заради бързата реакция на униформения зад волана, съобщава 24 часа.

Полицаите го последвали и поискали да го тестват, когато той вече паркирал пред Пожарната. Първоначално водачът отказал, но после се съгласили  дрегерът отчел 1,13 промила. След това дал и кръв и изследването показало 0,78 на хиляда.

Пиян полицай катастрофира с патрулка

Служителят на Пожарната бил уволнен дисциплинарно и оспорил заповедта за това пред Административния съд в Пловдив. В хода на делото се опитал да докаже, че е пил на семейна сбирка предната вечер, но не и в същия ден. После развил версията, че пробата е положителна заради употребата на лекарства. Вещите лица обаче са категорични, че това е невъзможно при изброените от него медикаменти.

Така заповедта за уволнението е потвърдена с решение, което подлежи на обжалване пред ВАС. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
798 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.08.31 | 23:10

2
Напълнo нoви yсeщания в ceкca: поcтояннa еpекция в пpодължение на някoлкo чaса, издpъжливoст като бик, зacилва ycещанията, yдължaва оpгaзма, пoдобpява кaчeствoто на вкyса и цвeта на cпepмата. Toва е наиcтина гoтино нeщо, жeна ми наиcтина го хаpеса. Кyпиx тyк----> use.my/estoy
йййййййййййййййййййй

2024.08.31 | 23:04

1
йййййййййййййййййййййййййййййййййййййййй

Добави коментар

Водещи новини