Обявиха причината за смъртта на стотици хиляди риби в залива на гръцкия град Волос

  • 31 август 2024 19:45

  • 2055
  • 2
Обявиха причината за смъртта на стотици хиляди риби в залива на гръцкия град Волос
© Gettyimages

Стотиците хиляди мъртви риби, които през последните дни заляха залива Пагаситикос край град Волос, са умрели по естествени причини, а не от отравяне с промишлени отпадъчни води или друг токсин, съобщи в. „Катимерини“, като се позова на официален представител на Министерството на околната среда, цитиран от БТА.

Петрос Варелидис, генерален секретар на отдел „Природна среда и води“, заяви, че проблемът е свързан с бурята „Даниел“ през септември миналата година.

По думите му бурята е заляла езерото Карла в Тесалия, Централна Гърция, като го е накарала да се разрасне и да се превърне в безопасна и богата екосистема, която е стимулирала размножаването на сладководните риби. Когато езерото започнало да се връща към естествения си размер в резултат на абсорбция и изпарение, то се е свило, задушавайки необичайно голямата си рибна популация.

Обявиха бедствено положение във Волос заради тоневете мъртва риба по брега

„Когато отводнителният канал паднал под водната повърхност в равнината, водата внезапно набрала скорост и всички тези риби, живи или мъртви, били отнесени към залива Пагаситикос“, каза Варелидис и добави, че живите риби са умрели, когато са попаднали в солена среда.

Варелидис каза още, че усилията за почистване на потока Ксирия, който свързва Карла със залива, започват да дават резултат и че ситуацията вече е под контрол, особено в крайморския град Волос, където е обявено извънредно положение.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2055 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Bonth12

2024.08.31 | 20:39

2
Добро утро, Идвам през този канал, за да ви разкажа за нашите предложения и услуги. Представител съм на финансова институция "МЕРЛИН ФИНАНС" в партньорство с pibank, която оперира на европейския континент и предлага финансови услуги на физически лица и фирми. По този начин, за вашата кола, вашата къща, вашия брак, консолидирането на вашите дългове, реализацията на вашите проекти, накратко за всички ваши финансови нужди по каквато и да е причина... Ние сме тук, за да ви помогнем чрез надежден, бърз и много достъпен . Обикновено начисляваме лихвен процент от 2%. Ако проявявате интерес, моля свържете се с нас: bonthierry373@gmail.com Удовлетворението на клиентите е нашата единствена възможност. на Ваше разположение
ВРЕМЕ Е ДА ПУКНЕШ КАТИЛА

2024.08.31 | 20:07

1
ДА РАЗМАЖЕМ ПЛЕШИВАТА ГЛАВА НА ИБАНИЯ ШИЗОФРЕНИК МИРОСЛАВ БЛАЖЕВ-КАТИЛА ОТ СЕВЛИЕВО! НЕКА ВСИЧКИ ВИДЯТ , ЧЕ НЯМА ГРАМ МОЗЪК . САМО СПЕРМА

Добави коментар

Водещи новини