Демократичната коалиция в Египет се разпадна преди изборите

  • 07 октомври 2011 13:56

  • 3415
  • 0
Демократичната коалиция в Египет се разпадна преди изборите
©

Демократичната коалиция в Египет, която обединяваше политическото крило на "Мюсюлмански братя" Партия на свободата и справедливостта с либерални и леви сили, се разпадна още преди да започне издигането на кандидатите за предстоящите парламентарни избори, предаде РИА Новости.

Формираната през пролетта коалиция имаше намерението да излезе с обща листа на изборите. Най-старата либерална паритя в страната "Вафд", излезе от съюза. Либералите не можеха да се договорят с "Мюсюлмански братя" за разпределението на депутатските мандати. "Излязохме веднага щом почуствахме, че "Мюсюлмански братя" са се заразили с алчност и искат да поемат пълния контрол на управлението на коалицията", заявиха от "Вафд" . Демократичната коалиция за Египет бе единна по време на преговорите с висшия военен съвет, който управлява в Кайро след падането на Хосни Мубарак на власт през февруари.

Изборите за Народно събрание (долната камара на парламента) ще започнат на 28 ноември. Кампания за издигане на кандидати започва на 12 октомври. Според наблюдатели "Мюсюлмански братя" имат най-големи шансове за успех, защото имат подразделения в почти цялата страна. Левицата и либералите нямат такава широка структура.

Бившите съюзници се опасяват от конкуренцията от партията на бившия държавен глава "Свобода".

Последвайте канала на

Валери Зайцев
3415 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини