Седмичен хороскоп от 12 до 18 август

pixabay
share

Астро-аспекти

На 14 август Марс съвпад Юпитер

На 15 август R Меркурий влиза в Лъв

На 16 август Марс квадратура Сатурн

На 18 август R Меркурий квадратура Уран

Луната през седмицата преминава в знаците –  Скорпион, Стрелец, Козирог и Водолей 

Благоприятни дни за подстригване по лунен ден –  12 (след 14:22ч), 13 (до 15:30ч), 14 (след 16:37ч), 15, 16, 17 август

Благоприятни дни за боядисване на косата по лунен ден –  12 (след 14:22ч), 13, 14, 15, 16, 18 август

„Луна без курс” - В периоди, когато Луната вече е направила последния си основен (мажорен) аспект, но все още не е преминала към следващия знак, е необходимо да се избягва стартирането на нови проекти и всякакви други работи, предназначени за бъдещето и развитието. Това са периоди на неефективност на Луната. Най-добрата стратегия в този момент е да не правите нищо - оставете всичко така, както е, не предприемайте нищо важно.

13.08. 12:02 - 13.08. 13:02
15.08. 19:53 - 15.08. 20:52
17.08. 23:45 - 18.08. 00:46

Седмичен хороскоп от 5 до 11 август

Овен – Период на творчество, лична изява, положителна енергия, личностно обновяване. Планетите ви подкрепят във всичките ви начинания. Във въздуха витае позитивната промяна! Успешни сте в започнатите начинания и ако не сте прекалено импулсивни и нетърпеливи, всичко планирано за настоящия период ще се реализира така, както очаквате. Ретроградният Меркурий може да окаже влияние върху емоционалния живот, но и върху работата, особено като завръщането на хора от миналото или продължаването на определени ангажименти, които са били заседнали за известно време.

Благоприятни дни – 13, 14, 15

Бъдете внимателни – 16, 17

Телец – Ретроградният Меркурий може да направи мъчителен периода по отношение на емоционалните връзки в семейството, необходимостта да намерите своето място в него. Ще срещнете трудности, с които лесно ще се справите, ако запазите спокойствие и проявите твърдост на ума. Може да сте по-борбени, загрижени за репутацията си, егото си, почтеността си, по-малко склонни да толерирате определени пропуски и постъпките на другите. От друга страна ще имате възможност да превърнете своя стара мечта в реалност.

Благоприятни дни – 16, 17

Бъдете внимателни – 12, 13

Близнаци – Звездите казват, че през тази седмица ви очакват много важни решения. Ще бъдат активирани секторите на комуникацията, кратките пътувания, обучението и семейството. Можете да се срещнете с братя и сестри, роднини, много близки приятели, да предприемете кратки пътувания, да отидете на почивка или да финализирате определени административни процедури през този период. Вашето тяло се нуждае от повече почивка, за да се възстанови от хаотичните дни. Не работете извънредно и си почивайте повече.

Благоприятни дни – 18

Бъдете внимателни – 14, 15

Рак – Период за вас, посветен на вашите ценности, вашите финанси, вашата емоционална и материална сигурност. Бързането или форсирането на нещата може само да навреди на това, което сте изградили и постигнали. Може да изразходвате повече енергия и финансови средства, тъй като вкусът към лукса и снизхождението към себе си могат да ви успокояват и да ви дадат усещане за благополучие. Но един полезен съвет: не губете енергията или ресурсите си по време на ретроградния Меркурий!

Благоприятни дни – 12, 13

Бъдете внимателни – 16, 17

Лъв – Тази седмица е време на обновление, подновена енергия, нови стремежи, по-добри възможности във всички сфери. Ако смятате, че е във ваша полза, променете начина си на работа и въобще. Добре е да намерите така необходимия баланс между работа, социален живот и здраве. Някои Лъвове могат да се възползват от този период, за да пътуват, да се поглезят с удоволствия, да открият нови и вълнуващи дейности, да излязат от рутината! Ако сте свободни, дръжте сърцето си отворено за нови възможности - това е благоприятно време за нови запознанства.

Благоприятни дни – 14, 15

Бъдете внимателни – 12, 13, 18

Дева – Проблеми в работата, на които преди не сте обърнали достатъчно внимание, могат да отнемат сега твърде много време. Вашият сантиментален живот ще бъде много важен за вас, особено заради транзита на Венера във вашия знак, която ще ви направи привлекателни и ще ви даде оптимистично настроение, което другите със сигурност ще забележат. При вас ще е подчертано желанието да съблазнявате, да се харесвате, да създавате значими емоционални връзки. Моментът е идеален за пътуване с приятели и веселие

Благоприятни дни – 12, 13, 16, 17

Бъдете внимателни – 14, 15

Везни – През тази седмица има тенденция да се ангажирате в полза на другите, да се чувствате полезни. Ретроградният Меркурий има вероятност да усложни сантименталната ви ситуация, да предизвика спорове, търкания или да обяви завръщането на човек от миналото. Венера в Дева в 12-ти слънчев дом, потвърждава тази идея за любовта като източник на изпитание. Ако търсите сродна душа, избягвайте идеализацията. Не се опитвайте да ускорявате събитията, а оставите всичко да върви по своя път и по-късно ще видите, че е било най-добрата стратегия.

Благоприятни дни – 13, 14, 15

Бъдете внимателни – 16, 17

Скорпион – Вероятно ще има нарушаване на определени ангажименти. Въпреки това трудностите няма да ви попречат да бъдете успешни, защото планетите са на ваша страна – ако сте търпеливи и упорити, всичко ще е наред. Мнозина от вас ще се опитат да намерят алтернативно решение за печелене на допълнителни доходи. Меркурий ретрограден предвещава трудности, риск от илюзия, разочарование или необходимост да се преработи всичко, да се повтори, да се пренастрои. Венера ще бъде в хармоничен аспект с вашия знак, облекчавайки донякъде изпитанията. 

Благоприятни дни – 16, 17

Бъдете внимателни – 12, 13

Стрелец – Дните на седмицата ще бъдат идеални да разширите хоризонтите си, да пътувате, да учите, да вървите напред, да мислите по-мащабно. Дори с ретроградният Меркурий няма да бъде трудно да постигнете целите си, да останете динамични и ефективни. Скоро ще получите това, което очаквате, а вратите на любовта ще се отворят за много от вас. Социалният ви живот ще бъде разнообразен, ще общувате и ще се срещате с повече хора, а от време на време ще бъдете обект на ухажори/ки. 

Благоприятни дни – 18

Бъдете внимателни – 14, 15

Козирог – Спокойна седмица без големи изненади и сътресения: период на освобождаване, на отделяне, на енергийно пречистване. Ще усещате вятъра в косите си. Така че е необходимо да подредите приоритетите си, да се освободите от вредните нагласи, да се регенерирате психологически, за да можете да продължите напред! Ще получите благоприятни влияния, особено по отношение на пътуванията. Може да се появи стара любов или човек от миналото и да се окажете в пъзел заради чувствата си. 

Благоприятни дни – 12, 13

Бъдете внимателни – 16, 17

Водолей – Забавете малко темпото, не се изтощавайте, вършете умерени дейности. Благодарение на престоя на Марс и Юпитер в Близнаци в 5-ти слънчев дом, любовният ви живот ще бъде интересен, динамичен и хармоничен. Може да се страхувате от обвързване, да се чувствате по-добре без задължения. Пазете се от ретроградния Меркурий, който може да причини конфликти, спорове, раздели, борби с егото!  Ако вече имате връзка, възможно е да се появят разочарования, да се създадат дрязги. Във всеки случай ще има нужда да станете по-гъвкави.

Благоприятни дни – 14, 15

Бъдете внимателни – 12, 13, 18

Риби – Време на професионално и ежедневно удовлетворение за вас, на просперитет, на утвърждаване, на лично влияние. Възползвайте се от периода, за да създадете подходящ за вашите нужди начин на живот. Транзитът на Слънцето и Меркурий в слънчевия ви 6-ти дом може да предвещава възхода на енергията, зрялостта, емоционалната стабилност и чувството за благополучие. Може да станете по-решителни, упорити и трудолюбиви по отношение на целите, които са важни за вас! Напрегнати сте, погрижете се за стреса. Изберете уединението през повечето свободно време. Мълчанието ще ви позволи да се свържете по-добре със себе си.

Благоприятни дни – 12, 13, 16, 17

Бъдете внимателни – 14, 15

Водещи новини

Още новини