Седмичен хороскоп от 29 юли до 4 август

Ивелина Пенчева/pixabay
share

Астро-аспекти

На 2 август Венера квадрат Уран

На 4 август Новолуние в Лъв

Луната през седмицата преминава в знаците –  Телец, Близнаци, Рак и Лъв

Благоприятни дни за подстригване по лунен ден –  29 юли; 1, 3, 4 (до 14:14ч) август

Благоприятни дни за боядисване на косата по лунен ден –  29, 31 юли; 1 август

„Луна без курс” - В периоди, когато Луната вече е направила последния си основен (мажорен) аспект, но все още не е преминала към следващия знак, е необходимо да се избягва стартирането на нови проекти и всякакви други работи, предназначени за бъдещето и развитието. Това са периоди на неефективност на Луната. Най-добрата стратегия в този момент е да не правите нищо - оставете всичко така, както е, не предприемайте нищо важно.

30.07. 00:01 - 30.07. 00:29

01.08. 05:48 - 01.08. 06:20
03.08. 13:33 - 03.08. 14:11

Овен – Тази седмица е началото на период на дълбока интроспекция за вас, тъй като Хирон, раненият лечител, тръгва ретрограден във вашия знак. Това е възможност да преразгледате стари рани и неразрешени проблеми, които може да са повлияли на вашето самочувствие и чувство за идентичност. Въпреки че може да се чувствате неудобно, този процес е от съществено значение за вашия растеж и изцеление, да разберете себе си по-добре и не се страхувайте да потърсите подкрепа от тези, на които имате доверие. Използвайте това време, за да обмислите личното си израстване и как можете да преодолеете предизвикателствата, които преди са изглеждали непреодолими.

Благоприятни дни – 30, 31.07.; 03, 04.08.

Бъдете внимателни – 01, 02.08.

Телец – През следващите дни може да почувствате фина промяна във вашата подсъзнателна сфера. Заземяващите дейности, като прекарване на време сред природата или отдаване на творческо хоби, могат да ви помогнат да се ориентирате в тази интроспективна фаза. Не забравяйте, че вашата емоционална интелигентност е сила, която може да ви преведе през трудни времена. Това е отлично време да организирате ежедневието си, да усъвършенствате методите си и може би дори да подобрите уменията си чрез обучение или учене.

Благоприятни дни – 01, 02.08.

Бъдете внимателни – 29.07.; 03, 04.08.

Близнаци – Звездите от тази седмица предвещават период на промяна и размисъл, който засяга различни аспекти на живота ви. Слънцето в третия ви дом енергизира вашите взаимодействия и мисловни процеси, което го прави идеално време да изразите себе си смело и креативно, стимулира ви да засилите връзките с обществеността. Нараства силата на вашето обаяние и убедителността на словото ви.  Идеално време за планиране на домакинството. Чака ви период на съблазни, на които трудно ще противостоите.

Благоприятни дни – 03, 04.08.

Бъдете внимателни – 30, 31.07.

Рак – Започвате да се задълбочавате в професионалния си живот и обществения си имидж. Това е идеалното време да преоцените целите си и да се справите с всички страхове, които може да възпрепятстват напредъка ви, с всяка несигурност или съмнение в себе си, които може да са ви спирали. Трябва да разширите хоризонта си в пряк и в преносен смисъл. Позволете на събитията да следват своя собствен ход. Ако не бързате, обстоятелствата могат да се обърнат във ваша полза. Стремете се към правилното разпределение на човешките и паричните ресурси.

Благоприятни дни – 29.07. 

Бъдете внимателни – 01, 02.08.

Лъв – Това е мощно време за себеоткриване и предефиниране на вашите цели. Добър момент е да се включите в дейности, които разширяват ума ви, като четене или изследване на нови култури. Това е време да оставите страстите си да ви водят по пътя. Прегърнете възможностите да изразите себе си, независимо дали чрез изкуство, развлекателни дейности или нови романтични занимания. Енергията е динамична и подкрепяща, подтиква ви да влезете в светлината на прожекторите и да споделите своята уникална искра със света.

Благоприятни дни – 30, 31.07.

Бъдете внимателни – 29, 07.; 03, 04.08.

Дева – Слънцето транзитирайки в знак Лъв, озарява вашия дванадесети дом на интроспекция, тайни и подсъзнание. Този транзит ви кани да забавите темпото и да се обърнете навътре в себе си, отбелязвайки период на подготовка преди сезона на вашия рожден ден. Това е отлична фаза за свързване с вътрешното ви аз чрез медитация или други духовни практики. Съсредоточете се върху изграждането на по-силни, по-прозрачни връзки с тези, на които държите. Ще почувствате намаляване на жизнения тонус, а здравето ви ще изисква съблюдаване на медицински предписания, диети, режими. 

Благоприятни дни – 29.07.; 01, 02.08.

Бъдете внимателни – 30, 31.07.

Везни – С ретрограден Хирон в Овен вниманието ви се насочва към партньорствата и взаимоотношенията. Този период може да извади наяве минали рани или неразрешени проблеми със значими други, независимо дали в личен или професионален контекст. Откритата и честна комуникация е ключова. Прегърнете възможността да укрепите връзките си и да изградите по-балансирани, хармонични отношения. Пазете се от случайни запознанства и любовни връзки, тъй като може да останете разочаровани и огорчени. Тази жизнена, изходяща енергия (Слънце в Лъв) ви насърчава да се свързвате с приятели и да участвате по-активно в обществени или групови дейности.

Благоприятни дни – 30, 31.07.; 03, 04.08.

Бъдете внимателни – 01, 02.08.

Скорпион – Това е отлично време да преследвате амбициозни цели и да покажете своите лидерски качества. Може да се окажете в светлината на прожекторите, да получите признание или да се изправите пред важни отговорности. Времето е благоприятно да се ангажирате с подробно планиране на бъдещи начинания. Причина за безпокойство може да се окаже собственото ви здраве или това на някой от близките ви. Ретрограден Хирон в Овен, оказва влияние върху вашия шести дом на здравето и ежедневието. Сега е подходящо време за започване на основен ремонт у дома, идеален период за избавяне от всичко старо и ненужно. 

Благоприятни дни – 01, 02.08.

Бъдете внимателни – 29.07.; 03, 04.08.

Стрелец – Слънцето в Лъв засилва естественото ви желание за приключения и знания, което го прави отлично време за изследване на нови идеи, култури или дори планиране на бъдещи пътувания. Огнената енергия на Лъва допълва духа ви, насърчавайки ви да живеете смело и да прегръщате възможностите за растеж и разширяване. Ако използвате правилната тактика, ще успеете да завъртите “колелото на късмета”. Успехът ще съпровожда само тези, които използват собствените си способности и таланти. Прекрасно ще ви се отдава самопрезентацията, затова общувайте, запознавайте се, договаряйте се.

Благоприятни дни – 03, 04.08.

Бъдете внимателни – 30, 31.07.

Козирог – Тази седмица ежедневието може да изпита търпението ви. За да успеете във всичко, разпределете работата по степен на важност. Ако планирате нещо в делови план, ще трябва да съберете повече информация. Не се колебайте да поискате помощ, ако имате нужда от нея. Не игнорирайте възможностите за реклама. Нови запознанства и разширение на контактите. Това обаче не е моментът да изисквате от партньора си всичко, което той или тя не може да ви даде. Ако преживявате малко труден период, най-добре е да промените отношението си и да поговорите. Вложете малко повече любов във връзката.

Благоприятни дни – 29.07. 

Бъдете внимателни – 01, 02.08.

Водолей – Това е идеалното време да се обърнете открито към всякакви проблеми и да укрепите връзките си чрез споделени дейности, които носят радост и креативност. Вашият умствен фокус се изостря, особено около въпроси, свързани със съвместни финанси или емоционални връзки. Създайте си един по-здравословен режим на съществуване. Постарайте се да има съизмеримост между вашите претенции и възможностите ви. Гледайте по-оптимистично на нещата. Тази седмица е време да балансирате везните във връзката си. Не очаквайте партньорът ви винаги да поема инициативата. Вашето участие е от решаващо значение за общия успех.

Благоприятни дни – 30, 31.07.

Бъдете внимателни – 29, 07.; 03, 04.08.

Риби –Не се заплитайте в схемите си, поставяйте си реалистични цели и си оставете място за импровизации. Това, което можете да направите, е всъщност да планирате време, за да правите нещо, което ви вълнува. Поверяването на вашите мисли и тревоги на доверен и близък човек в е начин да свалите тежестта от гърдите си, но може да не е достатъчно, за да преодолеете дискомфорта, който идва, когато мислите за количеството неща, които трябва да бъдат свършени, организирани, подредени. 

Благоприятни дни – 29.07.; 01, 02.08.

Бъдете внимателни – 30, 31.07.

Водещи новини

Още новини