Осъдиха шефа на Комисията по хазарта заради побой над колега

share

Председателят на Държавната комисия по хазарта Калоян Кръстев е нанесъл лека телесна повреда на бившия си подчинен Пресиян Стоев. Това реши Софийският районен съд и наложи на Кръстев 2000 лв. глоба, съобщи Труд.

"Съдът смята, че няма кой друг да е нанесъл побоя освен мен! Изненадан съм от решението, защото то се базира на показанията на двама-трима свидетели, а други десет се игнорират", коментира Кръстев пред "Труд".

Проблемите му с правосъдието започнаха през април м.г. Тогава чиновникът от Дирекция "Разрешения и контрол на хазарта" Пресиян Стоев подаде жалба, че е пребит от шефа си. Стоев твърди, че бил притиснат да напусне. А като отказал, Кръстев се нахвърлил върху него с юмруци. Стоев направил звуков запис на побоя с мобилния си телефон. Сцената се разиграла в кабинета на началника.

"Кръстев просто ми каза: "Или напусни по лесния начин, или това ще стане по трудния", разясни Стоев, който се яви като свидител по делото. Според бившия чиновник Кръстев действал радикално в комисията. Изчистил "неудобните" още щом я оглавил. Отстранил половината от състава - общо 24 души. "Не знам дали някой стои зад гърба му, но той постоянно парадираше с това, че финансовият министър Симеон Дянков, който отговаря за дейността на комисията му е съученик от Ловешката езикова гимназия", обясни Стоев. И добави: "Недопустимо е длъжностно лице да се държи по този начин. Има свидетели, които ме видяха да излизам от кабинета му с отоци по лицето и одрасквания." Според Кръстев обаче истината е съвсем друга.

"Това дело е по сценарий. Нали не си представяте, че ще нападна някой в собствения си кабинет пред очите на толкова много хора", каза шефът на ДКХ. Той отрече да е изтъквал близостта си със Симеон Дянков.

"Финансовият министър има стотици съученици," посочи Кръстев. Според него причина за жалбата срещу него е не побой, а засегнати бизнес интереси. "Адвокат на Стоев е Любомил Иванов - бивш зам.-министър на транспорта с ресор "БДЖ" през 2002 г. А шуреят на Стоев по същото време е бил изпълнителен директор на БДЖ. Тогава известен от хазарта бизнесмен е имал интереси в този сектор. По-късно Иванов е бил адвокат и на бизнесмена", каза Кръстев. Помолен да изясни каква връзка прави, изброявайки тези факти, той отговори: "Сами си правете изводи."

Така или иначе, съдия Николай Василев призна Кръстев за виновен. Според него свидетелски показания и експертизи го уличават в престъплението. "Ще обжалвам пред Софийския градски съд, защото доказателствата са подбрани селективно", коментира Кръстев.

Водещи новини

Още новини