Ирански генерал е поел ръководството на "Хизбула"?

  • 11 октомври 2024 18:58

  • 514
  • 2
Ирански генерал е поел ръководството на "Хизбула"?
© Getty images (архив)

"Ирански бригаден генерал е поел ръководството на действащата в Ливан протехеранска групировка "Хизбула", това предаде израелската медия нюзру, която се позова на кувейтския вестник "Ал Джарида".

Всичко по темата:
Войната на Израел с Хизбула, Хамас и Иран 3061

 

Върховният лидер на Ислямската република аятоллах Али ХаменейАли ХаменейСеид Али Хосейни Хаменей е ирански духовник и настоящ върховен водач на Иран. Роден е на 19 е издал заповед за назначаване на бригадния генерал Махмуд Реза Фалахзаде за временен лидер на терористичната организация.

Фалахзаде заемаше поста заместник-командир на подразделението за специални операции "Кудс", което е част от елитния Корпус на стражите на Ислямската революция.

Високопоставеният военен ще бъде начело на "Хизбула", докато ръководството на екстремистката мюсюлманска групировка не избере нов генерален секретар.


Лидерът на "Хизбула" Хасан Насрала бе убит при израелски удар в ливанската столица Бейрут на 24 септември тази година.

Израелските сили за отбрана: Хасан Насрала няма повече да тероризира света

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
514 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
чалма мазна

2024.10.11 | 19:23

2
Ха, ха, ха - брадатата чалма дали ползва и той пейджер? На гърба му вече е нарисувана мишена по която братята евреи ще се упражняват в точна стралба.
надежда дДойчева

2024.10.11 | 19:15

1
ИБАНИЯ ОЛИГОФРЕН ФОРУМЕН ПЛЪХ МЍРОСЛАВ БЛАЖЕВ-ПСИХОТО ОТ СЕВЛИЕВО Е БЕЗОБИДЕН БЕЗРАБОТЕН ПСИХИЧНО БОЛЕН ГЕЙ НА 49 ГОДИНИ, КОЙТО Е ДУХАЛ НА ЦИГАНИ И РАДИКАЛНИЯ ТУРЧИН АХМЕД МУСА В ЛОВЕШКИЯ ЗАТВОР! ЛЕЖАЛ В ЛУДНИЦАТА ЗА ШИЗОФРЕНИЯТА СИ ! МАЙКА МУ ИРЕНА ДИМИТРОВА ПРОСТИТУИРА!

Добави коментар

Водещи новини