Доживотен затвор за убийците на старец от с. Градище

share

Доживотен затвор получиха четирима души, които на 7 ноември 2012 г. убиха възрастен човек от севлиевското село Градище. Лицата задигнали единствените 7 лева, които открили в своята жертва, пише 24 часа.

Мъжете са жители на село Върбовка, община Павликени, съобщиха от съда. Те издевателствали над стареца от полунощ до 3 часа сутринта. От събраните по делото доказателства става ясно, че четиримата отишли в жилището на пострадалия с намерение да търсят и вземат пари. След като не открили такива на очакваните места, те нанесли на 79-годишния човек жесток побой с намерение да го принудят да им каже къде да намерят парите, които смятали, че са укрити в жилището.

Един от подсъдимите вързал насилствено ръцете и краката на стареца. На възрастния човек били причинени множество увреждания - черепно-мозъчна травма, контузия в шийната област, контузия на гръдния кош със счупване на 5 ребра. След побоя четиримата изоставили възрастния мъж, който починал от причинените увреждания. Присъдата подлежи на обжалване или протестиране пред Апелативен съд - Велико Търново в 15-дневен срок.

Водещи новини

Още новини