Убийците на стареца от Градище остават в ареста

  • 13 ноември 2012 09:07

  • 891
  • 2
Убийците на стареца от Градище остават в ареста
©

Габровският окръжен съд реше, че четиримата мъже от павликенското село Върбовка, уличени в смъртта на 79-годишен мъж от Градище, остават в ареста.

Магистратите взеха най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" по отношение на четиримата, привлечени в качеството на обвиняеми за извършено престъпление по чл.199, ал. 2, т.1 от НК - грабеж, придружен с телесни повреди, от които е последвала смъртта на 79-годишен мъж от с. Градище, общ. Севлиево.

Старецът бе пребит до смърт в дома си през нощта на 6 срещу 7 ноември.

С оглед събраните до момента доказателства съдът счете, че може да се направи обосновано предположение, че мъжете са извършили тежкото престъпление, за което им е повдигнато обвинение. Същото е наказуемо от закона с лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Предвид тежестта на наказанието, което се предвижда за посоченото престъпление, както и данните за личността на обвиняемите (предишни осъждания), съдът намира, че е налице реална опасност четиримата да се укрият с цел избягване на тежката наказателна отговорност или да извършат друго престъпление.

Определението на Габровски окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативен съд - Велико Търново в 3-дневен срок. В случай на обжалване, делото се насрочва за разглеждане пред Апелативния съд за 16 ноември.

Последвайте канала на

891 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2012.11.25 | 17:52

2
СМЪРТ ЗА МАНГАЛИТЕ ,СМЪРТ.В скоро време ние народът май ще вземем правосъдието в свои ръце.ЛИНЧ
Az

2012.11.13 | 23:56

1
На сапун !!!!!!!!!!!!

Добави коментар

Водещи новини