Цацаров: Има подаден сигнал за офшорките на Плевнелиев

share

В прокуратурата преди два дни е получен сигнал срещу президента Росен Плевнелиев за офшорни сметки.

"Струва ми се, че инициатор е Николай Бареков", поясни главният прокурор Сотир Цацаров преди днешното заседание на Висшия съдебен съвет.

„При подаването и също при разглеждането на такъв сигнал трябва да се има предвид следното - има разпоредба на Конституцията, която ясно посочва имунитета на президента. Спрямо него могат да се предприемат действия, свързани с действия на държавна измяна и нарушение на Конституцията", поясни Цацаров. "Тогава обаче сигналът отива в Конституционният съд, а не в държавното обвинение", допълни той.

По думите на обвинител номер едно е необяснимо защо Волен Сидеров отправя към главния прокурор искания за сваляне на имунитета на президента.

Цацаров уточни, че днес не е постъпвал до него сигнал за днешното поведение на Сидеров на КСНС. "Такива сцени са крайно смущаващи и политиците трябва да се замислят за поведението си. Засега обвинението не е получило сигнал за държанието на Сидеров по време на протестите. Ако бъде сезирана, прокуратурата ще започне проверка, посочи Цацаров.

 

Водещи новини

Още новини