Поискаха имунитета на Цветанов заради делото срещу Станимир Флоров

  • 24 юни 2013 14:44

  • 7588
  • 60
Поискаха имунитета на Цветанов заради делото срещу Станимир Флоров
©

Прокуратурата е събрала достатъчно данни за извършени престъпления от бившия вътрешен министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа в хода на разследването срещу бившия директор на ГДБОП Станимир ФлоровСтанимир Флоров   Станимир Флоров е роден  в София. Завършва военния факултет на Националната спортна. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата. Главният прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в е внесъл искане в Народното събрание за възбуждане на наказателно производство срещу Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа и снемане на депутатския му имунитет и по този случай.

В съобщението на Прокуратурата се казва: Главният прокурор на Република България внесе в Народното събрание (НС) искане на основание чл.70 ал.1 от Конституцията, за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу Цветан Генчев Цветанов - народен представител в 42 - то НС, избран от листата на Политическа партия “ГЕРБ“.

В хода на разследването по досъдебното производство, водено срещу Станимир ФлоровСтанимир Флоров   Станимир Флоров е роден  в София. Завършва военния факултет на Националната спортна (бивш директор на ГДБОП), са събрани достатъчно данни за извършени престъпления и от други лица, едно от които е Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа. По тази причина наблюдаващите прокурори от СГП са изготвили до главния прокурор предложение за изготвяне на искане до 42-то НС за снемане на депутатския имунитет на Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа и привличането му като обвиняем за престъпление по чл.288 НК. По делото е установено следното:
При разследването по друго досъдебно производство, водено срещу Орлин Тодоров (бивш директор на РЗБОП – Велико Търново) от наблюдаващия делото прокурор от Окръжна прокуратура – Велико Търново са били изготвени 6 искания за прилагане на СРС. Тези искания са преценени като аргументирани и законосъобразни от председателя на Окръжен съд – Велико Търново, поради което той е издал съответното съдебно разрешение за тяхното прилагане. Техническото прилагане на СРС е възложено на съответната структура в МВР, за което исканията на наблюдаващия прокурор и разрешенията на председателя на Окръжния съд (в периода от 26. 08. 2009 г. до 18. 09. 2009 г.) са предоставени на органа по чл.16 ал.1 от ЗСРС и чл.175 ал.2 от НПК – министъра на вътрешните работи. Именно той, съобразно ЗСРС и НПК, е длъжен да издаде разпореждане за това до СДОТО. Въпреки това си задължение, произтичащо от посочените текстове от ЗСРС и НПК, Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа (към онзи момент министър на вътрешните работи) е отказал такова разпореждане.

Пренебрегвайки разрешенията, издадени от съдия, и на шестте искания, подписани от председателя на Окръжен съд – Велико Търново, Цветанов е поставил собственоръчно резолюции „НЕ!!!“. С това не само е нарушил задълженията си като министър на вътрешните работи, но и е възпрепятствал събирането на доказателства за разкриване на извършеното от Тодоров и от други лица тежко престъпление, които не са могли да бъдат събрани по друг начин. В специализираната дирекция на МВР е нямало каквито и да е технически пречки за прилагане на въпросните СРС, нито е съществувала опасност от разкриването им.

С оглед събраните до момента доказателства, прокуратурата има готовност за внасяне на обвинителен акт срещу Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа до края на юли 2013 г., ако Народното събрание даде разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу него. В същото време разследването ще продължи по отношение на останалите лица.

Последвайте канала на

Novini.bg
7588 60

Свързани новини

Коментари 60

Добави коментар
поручик Ржевски

2013.06.25 | 12:46

60
Плевня ,Плевня ,много си зле миличък !Така е като си сбъркан от природата поначало . Тя твоята те е разбрала и затова не те смята за нищо.По-точно за нея си една голяма 0 /НУЛА/ .Лошото е че България и ние ти берем срама ! Трябвало да я слушаш и да не ставаш публична личност ,защото ще излязат наяве мръсотиите ти!Измисли нещо ,болен,малоумен и кротко се оттегли! Може да ти се размине !Ще говоря със Сидеров .
МАРИЯ ИГНАТОВА

2013.06.25 | 12:46

59
Цвъки ела да ме изплющиш за последно че като влезеш в затвора трябва да си търся други спонсори на Рачката пишока му не струва

2013.06.25 | 10:35

58
Отпуснаха ти малко примката и започна да лаеш. Ами сега
Боздуган

2013.06.25 | 10:35

57
Нов подслушан разговор на тиквата .Флашката е на Цв.глупака . Бойко : Росене ,слушай сега ,оня ден голяма п.утка излезе дет не го изгони оня,страх ме е да му кажа името,бах мааму! Да го мааш бързо от оная комисия че сие и.бало мамата !Чуваш ли ве п.утко ко са чешиш там дет не та сърби ?Ей голям боклук си ! Бягай бързо за вазелина да ми мажеш г.ъза ,че Сидеровия голям и ръбат излезе.„Ох че ма болиии!Няма ли край веее ? Бързо ве Плевня ,мама ти шайба!/записът не е манипулиран/.

2013.06.25 | 10:34

56
Преди месец написах че Цецко "изгОрЕ", има още на къде обаче.

2013.06.25 | 10:31

51
Само като се появи по телевизията разбрах че ще изтърси някоя нова глупост.ЦЦда няма девет мандата(живота),като някоя котка,той е без мандат е момента.Досега поне трипъти се даваше искане за сваляне.Цацаров стана кукла на конци и става много смешен,докога ще продължава с този цирк и излагация.А вие тука се връзвате на тези глупости и изразявате насадена омраза без да знаете истината за човек който хвана не малко мафиоти.Или защото ги е хванал дайте да го плюеме калкото моцем повече.КОЛКО СТЕ ЖАЛКИ МАФИОТИ СТЕ ВИЕ .

2013.06.25 | 10:34

55
Чета ти писанията - и се опитвам да разбера, как да ти повярвам за Цв. Цв., като съвсем не си наясно какви неща пишеш? И всъщност осъзнавам, че вероятно или лъжеш, или просто не си на ясно по въпроса за имунитета. Имунитета се "сваля" (отнема се качеството, което "пази" народния представител от търсене на съдебна отговорност) само относно КОНКРЕТНО престъпление - или с други думи - ако депутата е извършил няколко различни престъпление - то следва да му се снема имунитета по отделно за всяко едно от тях (за да бъде разследван - пак по отделно за всяко едно деяние). Такъв е закона - и той не е измислен сега. Та в тази връзка се питам - след като очевидно не знаеш (или лъжеш) по този въпрос - защо ли да ти вярвам и относно другото твое внушение - какъв сипматяга бил Цв. Цв. И накрая един добронамерен съвет: търси си друг работодател - Цв. Цв. е обречен - и е само въпрос на време шефа му да забрави, че го е познавал, за което вече има явни индикации (както се случи и на много други преди това).
Радо

2013.06.25 | 10:32

54
Досега трябваше да е новата любовница на Асанчо в централният затвор!
Golf

2013.06.25 | 10:32

53
Време е за действие. Цветанов, не бива да го бавят повече. Показателно, е това че самите гербери му искат оставката!
Вашга Зпжпошшп

2013.06.25 | 10:32

52
Пред министерски съвет има 1-2000 човека тиквата спря кранчето ХАХАххаХАХАхАхАХА
Боздуган

2013.06.24 | 20:08

33
Казах ли ви аз ,герберасти прости?! Цвъцко глупакът е поел пътя към панделата !След него в колона по един начело с Тиквата ще го последват другите бандити!Пък Плевнята той е жив умрял,едва шава !Той и до процеса няма да оцелее!Пухльо!Мачкай Волене,герберастката гмеж!!!
jo

2013.06.25 | 04:39

50
Я се позабърши малко че, си омазал целият сайт с червени лиги и сополи...серГЕЙски лайнар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини