Емил Кабаиванов пред TV7: Костов и Нейнски изгониха над 2000 седесари

булфото
share

„Иван Костов и Надежда Нейнски изгониха над 2000 седесари от партията и сега точно те да се правят на обединители на дясното е най-малкото неморално.” Това заяви председателят на СДС Емил Кабаиванов в предаването „Факторът Кошлуков” по TV7.


Той определи като "изкуствено привнесена в десницата тема” създаването на фракцията „Единство” от бившите лидери на СДС Надежда Нейнски и Мартин Димитров. „Зад нея стоят опасенията на тези хора за тяхното политическо бъдеще”, коментира избраният през юли тази година нов председател на СДС.
„Десният избирател е най-лъганият избирател през последните 20 години, затова за връщането на нашите симпатизанти в партията ще заложим главно на истината”, обеща Емил Кабаиванов. Другите лостове, на които той разчита за възраждането на СДС, са в ясните политически позиции, идеализма и активността на хората.
Кабаиванов каза, че ръководената от него партия ще се стреми да спечели на предстоящите избори подкрепа, достатъчна, за да формира парламентарна група, не по-малка от тази на Синята коалиция сега. До края на годината СДС ще реши въпроса за партньорите си в дясното пространство, но Емил Кабаиванов беше категоричен, че няма да има „нови коалиции”.

Водещи новини

Още новини