Джевдет Чакъров напълно искрен: В ДПС има проблеми

NOVINI.BG
share

Джевдет Чакъров, съпредседател на ДПС, коментира пред медиите в кулоарите на парламента вчерашното гласуване на депутатите от Движението, предаде репортер на NOVINI.BG

Припомняме ви, че той послуша Ахмед Доган и желанието му ДПС да не подкрепя кабинет на ГЕРБ. 

Чакъров сподели какви са били съображенията на д-р Ахмед Доган . Той призна успехът на кандидатурата на Росен Желязков, но упрекна мандотоносителя в това, че не е имало преговори. Според него това не е нормално. 

Относно това дали има проблеми между него и Делян Пеевскки, Чакъров отговори: "Като цяло в групата има напрежение. Колективните органи трябва да работят. Това са принципи, които трябва да бъдат възстановени.", заяви той. 

Рамадан Аталай: Има разногласия между Доган и Пеевски

На въпрос дали може да се разцепи Движението, Чакъров отговори, че се надява, че няма да има разцепление. "Трябва да надделее разумът. Единството и силата трябва да бъдат запазени", смята той. "Трябва да се променят принципите на управление на партията, защото едноличното управление .. видя се", каза Джевдет Чакъров.

Той коментира, че в ДПС абсолютно всички са евроатлантици и припомни изказване на Ахмед Доган от 1999 година по време на Косовската криза, което е всъщност било причината да се отвори пътя на България към НАТО. 

 

 

Водещи новини

Още новини