БСП избира нов председател на партията

Булфото
share

Националният съвет на БСП решава кой ще изпълнява функциите на председател на партията след подадената оставка на Корнелия Нинова.

Националният съвет на БСП се събира днес на заседание, съобщава пресцентърът на партията. Членовете на ръководния орган трябва да изберат кой ще изпълнява функциите на председател на партията, след като във вторник Корнелия Нинова обяви, че се оттегля от лидерското място.

Това стана на заседание на Изпълнителното бюро на БСП, на което са направени първи анализи на вота "две в едно" на 9 юни.

Националният съвет ще насрочи и пълен цикъл отчети и избори в партията, ще бъде избран изпълняващ функциите на председател на БСП, както и ще определи периода, в който ще се проведе прекият избор за нов председател.

Не, БСП не е лява партия. И нито едни от преструващите се на „леви“ у нас не са такива

"Оценявам нашите резултати като катастрофални, поради което поемам политическата отговорност персонално, лично и единствено, подавам оставка и свиквам Националния съвет", обясни решението пред медиите във вторник Нинова. Самата тя щяла да остане редови депутат в 50-я парламент.

По предложение на Корнелия Нинова Политическият съвет на "БСП за България" прие и предлага на парламентарната група ръководство в състав: председател: Георги Свиленски; заместник-председатели: Христо Проданов и Иван Ченчев; секретар: Иван Иванов, за зам.-председател на 50-ото Народно събрание политическият съвет предлага да бъде издигнат Драгомир Стойнев

Водещи новини

Още новини