Калоян Паргов: БСП трябва да отиде на разговорите с ГЕРБ, но с условие

  • 13 юни 2024 17:49

  • 2763
  • 13
Калоян Паргов: БСП трябва да отиде на разговорите с ГЕРБ, но с условие
© Нова нюз

Експертен кабинет означава, че няма как да има лица от ГЕРБ. Затова Борисов каза, че Мария Габриел няма да участва. По-скоро ГЕРБ ще посочи експертите на трите позиции – премиер, външен министър и министър на отбраната. Това е единственото възможно решение на ГЕРБ. Това заяви Калоян Паргов в предаването "Денят започва" по Нова нюз. 

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 902

По думите му ако не се направи правителство с мандата на ГЕРБ, едва ли ще се случи с останалите два. Според него шансът за съставяне на редовен кабинет е 40%. 

"На разговори с ГЕРБ трябва да се отиде. Дали трябва да се подкрепи правителство по тази формула - по-скоро не", отбеляза Паргов.

Всеки експертен кабинет има мандатоносител. Поставяйки условие "тези са на ГЕРБ" това е изначален разговор започващ в понеделник. Ще видим кои партии ще се явяват на разговори в понеделник. БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е не е  отказвала разговори. Въпросът е в какво ще се състоят тези преговори – политики, приоритети, допълни Паргов. 

Ако се спрем на изборите в 25 МИР там има най-ниска активност в сравнение с 23 и 24 МИР. Това трябва да е показателно за лицата, които се явиха в този МИР, каза още той. 

Според него е настъпило време Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за да си подаде оставката. "Настъпило е време за кардинална промяна", смята той. 

ГЕРБ отново излъчва екип, кани всички партии на преговори. Борисов няма да е премиер, кабинет - само с първия мандат

Паргов уточни, че според последната информация Пленум на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е ще има на 15 юни. "Очаквам освен заместващия председател, да бъде обсъден въпросът какво ще прави БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е в понеделник. БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е се намира в много тежка ситуация. Предстоят горещо лято, но и тежки месеци вътрешно политически. Трябва да се отговори на въпросите как, с кого и какво продължава БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е. Това са политически въпроси свързани с програмата, с политиките", допълни още Паргов. 

На въпрос възможно ли е голямо ляво обединение между БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, Левицата и Солидарна България, Паргов заяви: "Включвам и Неутрална България и други социалнодемократически организации и казвам, че може. БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е винаги беше голямата партия и прибираше по-малките. Говорим за равноправие. Да седнем всички на една маса и да сме равни. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
2763 13

Свързани новини

Коментари 13

Добави коментар
Лилипутин

2024.06.16 | 18:59

13
ТАМ КЪДЕТО НЯМА ЛУСТРАЦИЯ Е РОСКА П Е ДЕ РАЦИ Я!!!...Росите са викингско племе прокудено от викингите. За това племе викингите казват,че не са раждани,а са из с рани-толкова гнусни и нагли били. Росите са били наричани от българите-людоеди. България се е простирала от Белград до Китай. Конфуций е написал"Аз съм ученик на българите". С поголовна сеч росите избиват българите и заграбват земите ѝ. Американските и английските тъпанари са виновни да осмърдява роската смрад човечеството. Също и японските глупаци,които и "подариха"милион и половина армия от българските колонии за борба срещу Паулос.Америка въоръжава росите да воюват срещу хитлерюген-10-12годишни деца,за да си закачат парцалите по райхстага. Сега росите ще прелъжат китайците и...все такааа...до края на москваааа... Амин дай Боже...СЕСЕСЕРЕ СЕ ИЗ С РА-ОТИДЕ ПО КАНАЛЕН РЕД,СЛЕДВАН ОТ РОСКАТА П Е ДЕ РАЦИ Я В СЪЩАТА КАНАЛИЗАЦИЯ.ИЗ С РАНИТЕ РОСИ ВИНАГИ НАГЛО СА ЗАЯВЯВАЛИ,ЧЕ ГРАНИЦИТЕ НА пРОСИЯ СА НАВСЯКЪДЕ.Питам рособългарските кремълски екскременти има ли точица на Земята или във всемира да не е с право на собственост на господарите ѝ-из с раните роси?
ГЕРБ

2024.06.13 | 17:58

1
има само едно условие - крушовишката нагла гнусна мръ.сница, която от години безнаказано х.рачи срешу БОЙКО, трябва да му го поеме б.арабар с та.шаците и да жабурика поне 10 минути. Иначе - ДУХ.АЙТЕ вашта мама комунделски б.оклуци!

2024.06.13 | 22:01

12
ташаците на нинова ги поема само тиквата и това му харесва.
КАЛОЯН

2024.06.13 | 20:58

7
ПРАВ СИ, много си прав. И аз расъждавам така. бсп и колиция от десетки партии прикрепени към нея като свински черва не може да има претеции и да поставя условия. те вече се вмирисват, при нови избори и с нов заместник на корни ще бъдат под 4 %. Ние правим партия СПОРТ ТОТО 2 и всички които играем тото ще досринем бсп, пп педали + дб инфантили и останалите мижави партии след ГЕРБ-СДС и ДПС -визионери.
Ха, ха, ха

2024.06.13 | 22:00

11
че играете - сигурно играете, ма колко печелите?

2024.06.13 | 21:59

10
какви "експерти" от герб, то като да кажеш "юристи" от израждане или "историци" от вяличие.

2024.06.13 | 21:31

9
Удавникът се държи за сламка.

2024.06.13 | 21:26

8
Условия за порцията.

2024.06.13 | 20:51

6
БСП е МИЖАВА ПАРТИЯ и не може да поставя условия!

2024.06.13 | 20:31

5
ДА ПОСЕТИМ ФЕСТИВАЛА "НОВО НАЧАЛО" В ИСТОРИЧЕСКИЯ ПАРК НА 22 ЮНИ 2024г. ДА СЕ ОБЕДИНИМ БЪЛГАРИ!

2024.06.13 | 19:48

2
Време е за НОВА БЪЛГАРСКА ПАРТИЯ "ЕДИННА БЪЛГАРИЯ" без Лица от последните 35г., която ПУБЛИЧНО НА ГЛАС, ПРЕД ИЗБИРАТЕЛИ ПО НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА, ОЧИ В ОЧИ с избирателите ЗАЯВИ ПРОГРАМАТА СИ ЗАПОЧВАЩА с 3 - три БАЗООБРАЗУВАЩИ ТОЧКИ: 1. ИЗЛИЗАНЕ ОТ НАТО! 2. ИЗЛИЗАНЕ ОТ ЕС! 3. ЧЛЕНСТВО В ЕВРАЗИЙСКИЯ СЪЮЗ и БРИКС! НА ГЛАС ПРЕД ИЗБИРАТЕЛИ, ОЧИ В ОЧИ, ПРЕДАВАНО ПО ВСИЧКИ МЕДИИ В БЪЛГАРИЯ И ПО-СВЕТА. ЗА ТАКАВА ПАРТИЯ С ТАКАВА ПРОГРАМА НА ГЛАС ЗАЯВЕНА И ПОДПИСАНА ПРЕД СВЕТА ЩЕ ГЛАСУВАМЕ 90% ОТ БЪЛГАРИТЕ НЕГЛАСУВАЩИ! Времето на ЕВРОНАТО СДС - ДПС АНТИРУСКИ метежници от 90-те и подобразните им късни МЕЛЕЗИ ГЕРБ СВЪРШИ! АНТИРУСКИТЕ ПОЛИТИКИ и ПОЛИТИЦИТЕ прокарващи ги трябва да бъдат ИЗМЕТЕНИ! ВРЕМЕНАТА в 2024г. ВЕЧЕ СА ДРУГИ, САМО РУСИЯ, ЕВРАЗИЯ и БРИКС! Изборите го показаха, само 10% от вота е за ЕВРОНАТО, 90% са ПРОТИВ ЕВРОНАТО! САМО РУСИЯ и БРИКС! Австрия, Унгария, Чехия, Словакия, Словения и Сърбия се разграничават от ЕС и НАТО и правят СЪЮЗ партньор на БРИКС!
Анонимен

2024.06.13 | 20:11

4
Кои сте вие 90% които ще гласувате за БРИКС? Я върви по дяволите, глупак!!

2024.06.13 | 19:59

3
Какво условие при 19 депутата и вие сте нагли,като П П

Добави коментар

Водещи новини