Младежкото БСП за третата оставка на Нинова: Може би този път ще видим нейното реално оттегляне

  • 13 юни 2024 14:00

  • 2791
  • 8
Младежкото БСП за третата оставка на Нинова: Може би този път ще видим нейното реално оттегляне
©

Оставката на Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за е искана и преди. Инициатор е цялата ни младежка организация, хиляди млади хора, които са избрали Националния съвет на Младежкото БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е. Този Национален съвет е взел решение. Всички ние с пълно мнозинство решихме, че е време Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за да си подаде оставката, предвид слабите изборни резултати. След последните парламентрани избори БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е вече е със 7% и със 150 000 гласа. В сравнение с 2017 г. ние сме загубили 800 000 гласоподаватели. Това е погром, не може повече да продължава. Това заяви Габриел Вълков, председател на младежкото обединение в БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е в интервю за Novini.bg. 

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 901

По думите му за катастрофата на тези изборни резултати трябва да се поеме отговорност от лидера. "Това е напълно нормално. Така е в света, така трябва да бъде и в България. Видяхме и други партии – Христо Иванов го направи. Друг е въпросът защо Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за се бави", каза още Вълков.

Нинова подава оставка за трети път. Може би на третия път ще видим нейното реално тръгване. Пресконференцията, на която станахме свидетели, беше в стил "тръгвам си, за да остана". Аз не видях истинско намерение и осъзнаване на грешката и проблема на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за спадащите резултати. Оставката е морален акт. Надявам се, че у г-жа Нинова е останал малко морал, може би и достойнство, и този път да напусне партията и да предаде щафетата на някой, който да се опита да консолидира партията и да вдигне изборния резултат на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, заяви председателят на Младежкото обединение на БСП-София Евгени Филипов. 

В България има криза на политическата система. Ниската избирателна активност предполага битка между твърдите ядра на партиите. Оказва се, че БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е не успява да мобилизира своите избиратели и твърдото ядро да отиде и да я подкрепи, добави Филипов. 

Габриел Вълков уточни, че от Младежкото БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е са имали три желания. "На първо място оставката на Нинова. На второ място свикване на Национален съвет. И на трето място конгрес, който да избере временен председател. Първата стъпка е минала. Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за и заради нас, и заради резултата, надявам се, си подаде оставката. За втората стъпка има решение на Изпълнителното бюро да бъде на 15 юни. В последните дни става ясно, че Нинова иска да го отмени за 23 юни, което показва, че иска да “тупа топката” и да бави процесите. За нас този Национален съвет трябва да бъде на 15 юни. На него да бъде свикан Конгрес, който да констатира оставката ѝ. Имаме нужда, освен лидерството на партията, и за идеологии, и за политики. Ние трябва да направим нов облик на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, той идва с нов председател и нови идеи", обясни той. 

Първо трябва да бъде избран временен председател, който да довърши мандата. Конгресът трябва да стартира отчетно-изборен цикъл, процедура, в която избираме районни, общински, градски, областни председатели. След това председател на партията и нов Национален съвет, допълни председателят на младежкото обединение в БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е.

По думите му пресконференцията на Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за е минала с "една ехидна усмивка". "Тя не искаше да коментира дали ще се кандидатира отново. Има право на два мандата и те изтекоха. Тези промени са въведени от нея", каза още той.

Корнелия Нинова подаде оставка

Според него БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е бяга от големите политики. "Освен големите геополитически процеси, които вървят в целия свят и преустановяването на световния ред – БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е седи встрани и не ги коментира. Те са важни. Това е позициониране на цялата държава. Ти ако искаш да си партия, която управлява държавата, да поведе в нова посока, това означава да говориш и по тези теми. Ние си мълчим по тях. Вътрешно държавнически за нас като млади хора е прогресивният данък. За да можеш да вдигнеш пенсиите, да оправиш образованието, здравеопазването, да помагаш на социално слаби – ти трябва да въведеш прогресивен данък, за да може парите да идват отнякъде. Идеята на държавата е да преразпределя благата – взимаш от милиардерите и даваш на тези, които са в нужда. Всяка държава има прогресивен данък, БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е бяга от тази тема", коментира Вълков. 

"Заради това, че БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е бяха от големите теми не успяваме да убедим гражданите, че сме реална алтернатива. Видяхме, че бяхме опозциия последните месеци. Видяхме порочното управление на сглобката. И въпреки това не успяхме да акумулираме обществена подкрепа. На тези избори нашият резултат се срина до историчско дъно", смята Евгени Филипов. 

Евроизбори

"Цялото младежко БСП подкрепи Цветелина ПенковаЦветелина ПенковаЦветелина Пенкова е родена на 19.02.1988 г. в София. След обучението си в Софийската математическа, заедно с много други хора в цялата страна. На хората им писна от старите политици, избирателната активност е част от този процес. Избирателите просто спадат, те не искат да гласуват за тези партии и лица. Новите хора са тези, които могат да събират подкрепа. Цветелина ПенковаЦветелина ПенковаЦветелина Пенкова е родена на 19.02.1988 г. в София. След обучението си в Софийската математическа го доказа. Тя пренареди листата на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и стана втора", посочи Габриел Вълков. 

Лявото обединение: 

Има нови партии, които се създават и напускат БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е. Днес нещата са извън контрол. Левите партии са прекалено много, те са с все по-висока подкрепа. Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за като ръководител на най-голямата лява партия е тази, която трябва да покани всички на масата. Не видях реални действия. Да покаже партиите и избирателите биха се върнали. С цялата вътрешна опозиция, която тя измисли като термин, са хора с различно мнение. Няма как да си опозиция в собствената си партия. Ти изразяваш едно мнение и Нинова ти казва "не искам да те слушам, ти си опозиция". Тези хора биха се обединили, ако лидерът е диалогичен и е нов, защото няма как хората, които са създали проблемите, да ги решат, каза Габриел Вълков. 

Евгени Филипов подчерта успеха на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е на местните избори. "Ние бяхме под 1% от това да имаме лвя кмет на София". 

3-дневен платен отпуск и още стимули за доброволците предвижда внесен от БСП закон

Законът за насърчаване на доброволчеството

Законът за насърчаване на доброволчеството беше инициатива на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, която се осъществи с подкрепата на Кристиян Вигенин. Това е изключително важен законопроект, тъй като България е единствената държава в ЕС, която няма регулация, която да спомага за хората, които извършват доброволческа дейност. Например, ако в България има голям спортен международен форум, той се нуждае от хора, които да помогнат за организацията. Те са най-често млади хора. Не е ясно дали им се покриват разходи, осигуровки. Те трупат опит, трупайки го къде могат да го използват. Дали може да бъде признат от работодатели или други доброволчески организации. Закона за насърчаване на доброволчеството отговаря на всички въпроси. Това е законопроект на европейско ниво. Политическата криза не позволи той да бъде приет на две четения, беше гласуван само на първо, отбеляза Евгени Филипов. 

По материала работиха: Виолета Симеонова и Галя Георгиева 

Последвайте канала на

Novini.bg
2791 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
К

2024.06.15 | 15:48

8
Има ли две? Бъди съмнителен за трети. Усмивка
Ххх

2024.06.13 | 21:02

7
ДУХЛЬОВЦИ КРАДЛИВИ
малеееееееее

2024.06.13 | 16:42

6
На стола на Нинова ще седне ,познайте, МИ, Нинова бе другари!!!
ЕЙ БАТКА .....,

2024.06.13 | 16:14

4
И ТИ НЕ МИ СЕ ВИЖДАШ МНОГО ЙЕШ ....ЗА ТАМ
ШЍБАМ ЧЕРВЕНИ СФФФИНЕ

2024.06.13 | 16:15

5
КОРНЕЛИЯ......" ЕДНА ЖЕНА МИ КАЗА....,ДА НЕ СЕ ОТТЕГЛЯМ.....,АЗ СЛУШАМ. ...И НЯМА ДА СЕ ОТТЕГЛЯ" .....,НЕЩО ОТ РОДА ШЕ ИЗМИСЛИ ПАК ШУУУШУУУМИГАТА
Пешо

2024.06.13 | 16:10

3
Много ми е ИНТЕРЕСНО, КАКВО ли КАЗВАТ МЛАДЕЖИТЕ на "герб" за ОСТАВКАТА на другарят Борисов?! Искат ли я, желаят ли я,....... или?!

2024.06.13 | 14:55

2
ВЕ при импекса нещата са нереални ве.
миииииии

2024.06.13 | 14:45

1
Ще има оставка,ама друг път!!!!

Добави коментар

Водещи новини