На извънредна пресконференция: ГЕРБ отново подхванаха темата с Gemcorp

Novini.bg
share

На извънредна пресконференция ГЕРБ изпълниха заканата си да разкрият подробности за меморандума в областта на енергетиката с компаниите IP3 и Gemcorp.

Лидерът на партията Бойко Борисов обяви, че договорът не е прекратен, а настоящият депутат Десислава Трифонова е получила отговор, който потвърждава това. Партията на Борисов обвинява "Продължаваме промяната в лобизъм.

Десислава Трифонова (ГЕРБ): Меморандумът с Gemcorp е опит за приватизация на енергетиката

Според ГЕРБ, Кирил Петков се е надявал да се върне на власт и тихо и спокойно и да продължи да изпълнява договора. "Министър Александър Николов на 27 юли казва, че едностранно е прекратен меморандумът. Това не е така. Gemcorp е фирма фантом, за която няма данни. Вместо да го прекрати, изпраща писмо само по мейл, с което ги кани на двустранни срещи, ако компанията желае, за да уреждат в бъдеще взаимоотношенията си", посочи Трифонова.

ГЕРБ подозират, че са били унищожавани документи за прикриване на следите. Делян Добрев съобщи, че ще бъде изпратен сигнал до Прокуратурата и ДАНС. Тома Биков от своя страна призова да бъдат огласени всички документи, за да се стигне до истината и реално санкциониране. 

Водещи новини

Още новини