САЩ са били уведомени, че граничният пункт "Керем Шалом" ще бъде отворен утре

  • 07 май 2024 22:32

  • 1004
  • 0
САЩ са били уведомени, че граничният пункт "Керем Шалом" ще бъде отворен утре
© Gettyimages

САЩ са били уведомени, че граничният пункт "Керем Шалом" между Израел и Газа ще бъде отворен утре, заяви днес говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер, цитирана от БТА.

ООН и други международни хуманитарни организации казаха, че затварянето на двата гранични пункта - "Рафах" и "Керем Шалом", на практика ще прекъсне доставките на хуманитарна помощ за анклава, където има много малко складове.

САЩ смятат за "неприемливо" затварянето от страна на Израел на два важни входни пункта за хуманитарна помощ към Газа - "Рафах" и "Керем Шалом", каза говорителката.

Силите на Израел установиха контрол върху палестинската страна на пропускателния пункт "Рафах"

"Затворените гранични пунктове трябва да бъдат отворени отново, недопустимо е те да са затворени", заяви Жан-Пиер, като добави, че граничният пункт "Керем Шалом" се очаква да бъде отворен отново утре.

Междувременно директорът на ЦРУ, Уилям Бърнс, се е върнал днес в Кайро за участие в разговорите, целящи постигане на споразумение за спиране на огъня и освобождаване на заложниците в Газа, съобщиха добре осведомен източник и източници от египетско летище.

ЦРУ отказа коментар в съответствие с политиката си да не разкрива подробности за пътуванията на директора си в чужбина.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1004 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини