ГЕРБ-СДС: Заводът за преработка на отпадъци ударно запълва депото в София

  • 07 май 2024 20:15

  • 1350
  • 2
ГЕРБ-СДС: Заводът за преработка на отпадъци ударно запълва депото в София
© Булфото архив

Информация за проблемите в управлението на завода стана ясна по време на извънредно заседание на Комисията по екология в Столичния общински съвет, която беше свикана по искане на групата на ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на. Проверка на терен от общинските съветници на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в през април показа, че на депото на София се заравя РДФ-гориво, вместо то да бъде реализирано, съобщават от пресцентъра на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в в писмо до медиите.

Предупредихме, че свободните пространства се запълват с по-бързи темпове, алармират общинските съветници и добавят:

„Произведеното РДФ-гориво през първите три месеца на 2024 г. е с 2000 тона по-малко на база сравнение със същия период на 2023 г. Над 5 хиляди тона повече отпадъци са депонирани от новото ръководство за първото тримесечие на 2024 г. – в сравнение със същия период за 2023 г. Още по-скандалното е, че са сепарирани два пъти по-малко рециклируеми материали за първите три месеца на 2024 г. Вместо тези количества да бъдат отделени и продадени, а постъпленията да влязат в бюджета на общината – материалът за рециклиране се заравя в депото.“

„Липсва информация за цялото количество на отпадъците, което е постъпило в завода. Тези данни не са предоставени от новото ръководство, независимо, че ги чакаме  повече от 1 месец. Ще изискаме ново заседание на Комисията, на което да разберем още детайли за работата на завода“, заяви Лорита Радева, общински съветник от ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на в СОС.

„Представените от директора на завода оздравителен план и План за действие, без разписани ясни срокове, показатели и отговорни лица и най-вече без да е утвърден и подписан от кмета на Столична община, е меко казано безотговорно“, каза Анна Стойкова и подчерта, че с констатации и критики не се управлява.

ГЕРБ в СОС със сигнал до РИОСВ заради заравянето на РДФ отпадъци в депо в София

Тя изрази съмнение, относно начина, по който са изчислени свободните обеми на депо „Садината“, още повече, че няма официален документ, който да потвърждава описаните данни за това.

„Разказ по картинка - така изглеждат обясненията на новото ръководство на завода за преработка на отпадъци. От първата си публична изява досега директорът на завода говори повече с политически послания, отколкото като експерт. Повечето предоставени на комисията документи не са подписани. Има разминавания в датите. Напомняме, че тази инсталация беше създадена за производство на РДФ, а не само за сепариране. Саботирането на третия етап може да е причина за дългосрочното решаване на темата с боклука на София. Оставаме с впечатлението, че общината сама тласка София към криза с боклука“. Това сподели по време на заседанието на комисията председателят на групата на ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на в СОС Антон ХекимянАнтон ХекимянАнтон Хекимян е български журналист от арменски произход, директор „Новини, актуални.

ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на напомнят, че при проверката им в завода са констатирали запълване на бункерите за постъпващите отпадъци на 70% и 90%. Само 8 души са сепарирали ръчно рециклируемите материали. Това означава по-бързо запълване на депото, нещо в което са се уверили съветниците от ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на и от думите на директора Савов, който каза, че се заравя „чист РДФ“.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1350 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.07 | 20:27

1
Е вече се крадне и от отпадъците

2024.05.07 | 20:54

2
винаги се е крадяло от тях.

Добави коментар

Водещи новини