Димитър Стоянов за военната помощ за Украйна: Трябва да се направи оценка на риска

Булфото
share

Преди да се вземе решение за предоставяне на военна помощ на Украйна, трябва да се направи оценка на риска дали това няма да повлияе на отбранителните способности на армията ни, каза пред журналисти служебният министър на отбраната Димитър Стоянов по повод предложенията на ГЕРБ-СДС и "Демократична България" страната ни да изпрати военна помощ на Украйна.

Стоянов коментира казаното лавийския си колега Артис Пабрикс, че отказът на България да изпрати оръжие за Украйна граничи с предателство, с думите: "България е суверенна държава и изпълнява решенията на парламента".

"Има решение от 47-ото Народно събрание, където е казано каква помощ трябва да се оказва, така че ние спазваме стриктно това, което е решено от Народното събрание. Нямам навик да критикувам чужди политици, но ще кажа, че България е суверенна република и си взема решенията вътре в страната, а не от някоя балтийска столица или където и да е другаде. Ние трябва да следваме нашия си интерес, а интересът е такъв, какъвто го определя Народното събрание".

Военният министър на Латвия за отказа на България да изпрати оръжие на Украйна: Това е близко до предателство

Димитър Стоянов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов участваха в тържествения ритуал по повод връчване на дипломите на офицерите от Випуск "Полковник Борис Дрангов" – II смяна на Военната академия "Г. С. Раковски".

 

 

 

 

Водещи новини

Още новини