Радев към ГЕРБ: Хората очакват решение на проблемите им, които се коренят още в предишни управления

Булфото
share

Вашата политическа сила вече заяви, че не вижда потенциал в 47-ото Народно събрание за излъчване на устойчиво управленско мнозинство. В същото време хората очакват решаването на техните проблеми. Голяма част от тези проблеми се коренят още в предишни управления. Така президентът Радев се обърна към представителите на ПГ на ГЕРБ-СДС по време на консултациите за третия мандат.

Всичко по темата:
Трусовете в коалицията 688

„С вашия голям и парламентарен, и управленски опит напълно осъзнавате какво означава точно в такива критични моменти да се отива на избори, да оставаме без парламент, да има преходни периоди, в които администрацията не може да работи ефективно и на пълен капацитет. За нас е интересно как вие виждате покрай въпроса за властта да се решат и проблемите на хората без забавяне и с усилията на всички политически сили и цялата администрация. Дали това няма да пресече и ръста в индустриалното производство и редица положителни показатели, които се отчитат от управляващите“, допълни държавният глава.

Петков: Ще сме максимално диалогични, но не и на цената да допуснем задкулисие в парламента

Шестима души от ПГ на ГЕРБ-СДС отидоха на консултациите: председателят на парламентарната им група Десислава Атанасова, Деница Сачева, проф. Костадин Ангелов, Томислав Дончев, Кирил Ананиев и Делян Добрев.

Атанасова: Не може да се намери формула за подкрепа на правителство в този парламент

„Нашата парламентарна група ясно изрази становището си, че не вижда формула зад която да има стабилно мнозинство и правителство. Поемаме отговорност да търсим решения за това как държавата ни да се справи с кризите. Тук са хора, които са с много сериозен опит и голяма експертиза при решаване на кризи, които са минали в предходните години. Хора, които могат да дадат решения, стига да има кой да се вслуша в тях. През изминалия повече от месец предлагахме такива решения. Добре, че Народното събрание в голямата си част ги подкрепи. Едно такова решение беше свързано с компенсациите за бизнеса, общините, храмовете, болниците, свързано с цената на електроенергията. Предложихме и решение, свързано с мораториум върху цената на електроенергията за битовите потребители. Преди няколко дни предложихме решение, което да определи таван на цената на горивата от 2,70 лв. за литър, като осъзнаваме, че голяма част от натрупаната инфлация се дължи на високите цени на енергоносителите, но и на решения, свързани с управляващото мнозинство. Трябва да се търсят устойчиви решения за България“, каза Десислава Атанасова.

Всичко по темата:
Трусовете в коалицията 688

Водещи новини

Още новини