Захариева към ПП-ДБ: Не приемаме ултиматуми, но сме готови да работим по коалиционно споразумение

  • 26 юни 2023 08:09

  • 1749
  • 0
© БТВ

Случилото се в Русия не беше изненада. Важно е Украйна да спечели тази война. Това заяви пред БТВ Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на, дептуат от ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на, бивш външен министър. 

Всичко по темата:
Трусовете в коалицията 685

"Според мен това показа нагледно, надявам се и на повечето хора в Русия, какво представлява режимът на Путин. Категорично имиджа му е разклатен. Пригожин и частната армия „Вагнер“ бяха изпратени като герои", каза Захариева.

Йордан Божилов за Пригожин: Това беше начин да се позиционира в политиката

"Путин избяга, той се качи на самолета и напусна Москва. Това показва колко беше важно у нас да има правителство, което е ясно евроатлантически ориентирано", добави тя.

Захариева допълни, че Пригожин и „Вагнер“ са военнопрестъпници. "Президентът Путин създаде тази армия. Беше ясно, че в един момент тя можеше да се обърне срещу него", коментира бившият външен министър. 

"Въпреки, че Корнелия Нинова заявяваше, че не сме изнасяли оръжие за Украйна, се оказа точно обратното. Ние от ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на настояваме да бъде открито." 

Разединена външна политика

Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на заяви, че винаги когато има разединена външна политика е проблем. „Абсурдно е президентът да говори едно, а правителство друго или пък парламентът да приема трето. Надявам се полека лека да се сближават тези позиции, макар че се съмнявам“, каза тя.

Вътрешни раздори

"Когато започнахме разговорите за правителство, призовавахме за ясни ангажименти, споразумение. ПП-ДБ се дърпаха от това, предупреждавахме, че ще скърца, че някои от механизмите трябва да са много ясни и да са разписани."

"Сега те излизат с някакви седем точки ултиматум. Не приемаме ултиматуми, но сме готови да седнем и да работим по коалиционно споразумение. Но нека да започнем да наричаме нещата с истинските им имена. Каквото и да говорим, това си е коалиция", заяви Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на.

По думите ѝ, за да работи добре правителството, трябва да има ясно разписани правила.

Георг Георгиев, ГЕРБ-СДС: 7-те точки на ПП-ДБ не са сериозни

"Надявам се да имаме поне 160 гласа за Конституция. Днес ще имаме разговори с ПП-ДБ по Конституцията. Ние си говорим по законодателството, в петък има разговори по един от общите закони, който се надявам скоро да обявим", каза тя. 

Тя добави, че за да заработи системата трябва да се говори с всички партии: "Можем да разговаряме с всички партии, включително и Възраждане - това не значи, че нямаме драстични различия."

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1749 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини