Искрен Арабаджиев: Не, изборът на Росен Желязков за председател на НС не е коалиция с ГЕРБ

  • 19 април 2023 13:56

  • 634
  • 3
Искрен Арабаджиев: Не, изборът на Росен Желязков за председател на НС не е коалиция с ГЕРБ
© Фейсбук

Да, 49 Народното събрание има председател и парламентът вече може да започне да работи по важните за страната закони, които ще придвижат страната напред. Това написа във Фейсбук Искрен Арабаджиев от ПП-

Всичко по темата:
Трусовете в коалицията 685

Не, изборът на Росен Желязков от ГЕРБ за председател през първите три месеца от живота на този парламент не е коалиция с ГЕРБ или стъпка към подкрепа на правителство с първия мандат или с тяхно участие. Нееднократно сме казвали, че сме против модела ГЕРБ и нямаме амнезия за случилото се през последните 12 г. Няма да подкрепим правителство на ГЕРБ с техния мандат или с тяхно участие.

Желязков след избирането му за пръв сред равни: Предизборната кампания приключи днес

Единственият шанс да приемем законите, които не са на никоя партия, а дневният ред на българските граждани, беше нашето предложение за ротационно председателство. Това, че беше подкрепено, означава, че:

- Ще настояваме парламентът да се занимава приоритетно със законодателната програма, която включва законите за еврозоната, Шенген, Плана за възстановяване, съдебна реформа с нова антикорупционна комисия за ефективна борба с корупцията и още 40 законопроекта, които ще ни приближат до нормалните европейски държави. Без изненадващи включвания на законопроекти, които единствено рушат доверието в парламентаризма.

- Освен ротация на председателя на НС на всеки три месеца, заложихме и ротация на правната комисия, за да се упражнява взаимен контрол и да сме сигурни, че законите в програмата ще стигат бързо до пленарната зала.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
634 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.04.19 | 14:35

3
Да, колко е бял този негър.

2023.04.19 | 14:04

2
Този пак ли е избягал от училище?
Емѝ...

2023.04.19 | 14:03

1
❤️Аз съм 55-годишно момче Емѝ... ) Млад амбициозен SEX модел на OnlyFans) Моля, вижте моите откровени голи снимки със други мъже, като кликнете тук ➤ Ja.cat/id369033

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини