Радостин Василев: Мафията проби в ИТН. Свалям доверието си от Слави Трифонов

Булфото
share

Министърът на спорта в оставка Радостин Василев даде извънреден брифинг. Василев проговори за политическите трусове от зала „Родина“ на Националния стадион „Васил Левски“.

Всичко по темата:
Трусовете в коалицията 685

И стана ясно - заедно с Василев "Има такъв народ" напускат депутатите Иво Атанасов, Николай Радулов, Светлин Стоянов - бивш офицер от НСО и бивш областен координатор на ИТН Русе, Георги Георгиев, Деян Петков - общински координатор на Плевен.

Атанас Михнев: Вървим към пълно мнозинство

"С огромна тъга даваме тази пресконференция, за да обявя, че аз в качеството си на министър на спорта не мога повече да подкрепям действията на лидера на ИТН. Свалям доверието си от Слави Трифонов. Не съм вярвал, че ще изрека тези думи, но дойде моментът, в който България ми е по-важна от група лица, които най-вероятно владеят нашия лидер. Напускам ИТН с огромна тъга", каза Василев. 

"Тази партия се самоизчегърта, действията на Слави водят до изчегъртване на държавата, коментира министърът в оставка."

Мафията проби в ИТН!

"Принципите на ИТН не могат да бъдат нарушавани дори от Слави Трифонов."

Слави с първи коментар напускат ли го депутати от ИТН

"Явно разбиранията на мен и на Трифонов са различни, защото докато градях структурите и обикалях сам, за да казвам, че това е кауза, моят морал не ми дава някак си да погледна тези хора от тази партия. Докато 2021 оттеглянето ни беше оправдано, аз бях свидетел на безпрецедентното саботиране през юли. Застанах с лицето си в опит за корупция към мен с ясното съзнание, че се изправям срещу мафията", посочи той.

И добави: "Аз оставих семейството си, подлъгах страшно много хора, ангажирах хора да ми помагат, напуснаха компании на запад, за да помагам, почти си унищожих адвокатската практика. Адски съм разочарован от всичко, което се случва".

ИТН е бизнеспроект, а не политически такъв, разкри Радостин Василев.

Той разкри, че с тръгналите си депутати са готови да се подложат на детектор на лъжата, че не са получавали и стотинка, за да се откажат от Трифонов. Причината за отцепването на коалицията не е Македония, а невъзможността да е получат едни пари. Сигурен съм, че Слави не е жаден за власт, той е бизнесмен. 

"Слави Трифонов никога не се е интересувал от мнението на избирателите, от своите депутати – той не ги познава. Не е дошъл 2 години в офиса в Плевен, родният му град. Оправдавах всичко това със затрудненото му здравословно състояние и особения му характер", посочи той.

Той заяви, че не е бил търсен от никого и никой не го е притискал от ИТН през изминалите месеци. "Защото те знаят, че аз съм безпрекословно луд”, добави Радостин Василев.

"Аз повече от тази структура не мога да бъда не за друго, а само заради поведението на лидера и на приближен кръг от хора. С депутатите от ИТН сме в много добри отношения. С много малко изключения те са свестни хора. Знаят, че аз казвам истината. Аз продължавам да бъда себе си, не съм обещал подкрепа, не съм купен от никого", посочи той.

"Трифонов е 20 години приятел с Орлин Алексиев и не знае за неговите интереси в МРРБ?", запита още министърът на спорта в оставка.

"Гроздан Караджов никой в ИТН не го познава. Той се появи като кандидат за наш министър, който зае позицията на Георги Георгиев, който се занимаваше с програмата за регионалното развитие две години, който разкриваше инхаус процедурите и злоупотребите на ГЕРБ във възлагането на обществени поръчки. Как този човек да приеме, че на негово място се слага един брокер. Съжалявам, но до Гроздан Караджов не мога да стоя", допълни Василев.

Имаше бунт в областните управи на страната заради Караджов. 6 месеца не помръднаха корумпираните представители на ГЕРБ в пътните и ВиК дружества, разкри министърът в оставка. 

Гроздан Караджов е обвинен за източването на близо 50 млн. лв. от "Глобул"

"През април 2021 беше оправдано оттеглянето от властта, за да не правим коалиция с ГЕРБ, аз бях свидетел на безпрецедентно саботиране на изборите през юли, необяснимо за мен. Аз застанах с лицето си в опит за корупция към мен с ясното съзнание, че се изправям срещу мафията. През ноември необяснимо за мен станах министър. Денят, в който станах министър, Трифонов ме извика да ми каже, че не е искал това министерство, но така му се е паднало. Аз му обясних, че това е страхотен начин да мотивираш един бъдещ министър. Послед г-н Кирил Петков потвърди това нещо, защото разговорите са водени там", каза Василев.

"Тошко Йорданов беше пощенският гълъб на Слави Трифонов", заяви секретарят на ПГ на ИТН Иво Атанасов.

"Нещата са изключително грозни като отношение на ръководството към депутати и членовете на партията. Като председател на Арбитражно-контролна комисия съжалявам, че не свиках Комисията за изключване на Тошко Йорданов от партията. Ако го бях направил тогава, щях да се опитам да запазя здравото ядро в партията”, посочи той.

И определи днешния пост на Слави Трифонов във Facebook като „изключително унизителен”. „Ние сме обявявани за предатели, за хора, които са се продали за пари или постове. Никога стремежът ми не е бил да бъда депутат или да заемам някакви постове. Това отношение, с което го написа е унизително и болно. Ние сме създателите на тази партия”, коментира Атанасов.

"На Тошко му настръхваше косата, сега вече е без нея, като питах за имена и назначения. Знаете ли, че имаме членове на нашата пария, които са били в парламента? Цитирам името на Георги Попов – звънят ми и е ме питат от Благоевград за него. Казват ми, че говори за Янев. Проверявам и гледам, че е в ръководството на Автомагистрали. Питах Гроздан и казах да го махне от там. Той ми каза: "Знаеш кой ми предлага назначенията", каза още секретарят на ПГ на ИТН.

И се обърна към Трифонов с думите: "Г-н Трифонов аз никога не съм предава или продавал кауза. За мен продаването или предаването на каузата ИТН беше извършено от нашето ръководство".

Всичко по темата:
Трусовете в коалицията 685

Водещи новини

Още новини