Къде е пистолетът, с който беше прострелян Роберт Фицо?

  • 15 май 2024 19:58

  • 4113
  • 3
Къде е пистолетът, с който беше прострелян Роберт Фицо?
© YouTube

Оръжието продължава да лежи на земята в близост до Дома на културата в Хандлова. Премиерът на Словакия Роберт Фицо продължава да се бори за живота си, след като беше прострелян с няколко куршума.

Нападателят, произвел изстрелите, също е задържан и отведен в полицията, но какво се случва с оръжието, с което беше стреляно по политика?

Оказва се, че пистолетът все още не е поместен от мястото на покушението, предаде БТВ.

Словашкият премиер Роберт Фицо е между живота и смърта

Районът около Дома на културата в Хандлова е отцепен, а на земята стои именно пистолетът, с който 71-годишния писател от Левице Юрай Ц. опита да отнеме живота на Роберт Фицо.

Оръжието не е преместено от мястото на покушението от мерки за сигурност и защото от местната полиция не искат да поемат никакви рискове относно снемане на отпечатъците и разплитане докрай на случая: Законно притежаван ли е този пистолет от стрелеца Юрай Ц.? И ако не е, на кого е собственост това оръжие?

Въпросите са много, но разследването тепърва започва. В Словакия правителството, което беше на заседание в град Хандлова, е в шок и всички са притаили дъх в очакване на добри новини от университетската болница „Рузвелт“ в Банска Бистреца, където се борят за живота на премиера на Словакия.

В същото време в близост до Дома на културата в Хандлова е невъзможно да се стигне, всичко се охранява от държавна и градска полиция. На място пристигат още следователи. Продължават да се чуват сирени.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4113 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.05.25 | 06:08

3
❤️ Г­о­­­р­­е­­щ­­и­ ­­м­­­о­­м­­­и­­­ч­­е­­т­­а­­ ­в­­­и­­­ ­­­о­ч­­­а­­к­в­­а­­т ­-­­­ X­­1­­­8­.­­F­­U­­­N
Krastu

2024.05.15 | 21:08

1
Как къде? В Арбанаси бе!
ха,ха,ха

2024.05.18 | 19:11

2
Точно.

Добави коментар

Водещи новини