Цветанов: ЕК подкрепи мощно Закона за конфискация

share

Имаше критики и спекулации по приемането на Закона за отнемане на незаконно придобито имущество. Днес е дошло писмо от Дейвид Камерън до премиера Бойко Борисов, в което има изключително добре написани неща.

Това съобщи пред журналисти в парламента министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

"Този закон е получил мощна подкрепа от ЕК като част от Механизма за сътрудничество и проверка и съм сигурен, че усилията Ви ще бъдат отразени в следващия мониторингов доклад. По-важното е, че законът ще бъде важно оръжие в борбата срещу организираната престъпност. В Британия отнемането на парите от престъпници е сърцевината на нашата стратегия за борба срещу организираната престъпност, и то не защото така иска Брюксел, а защото нашият опит показва, че тази мярка работи”, цитира министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов част от писмото на Дейвид Камерън.

"Това също дава отговор на доста от критиките на политици, които бяха против приемането на този законопроект, което още веднъж доказва, че част от политическите партии и лица са тясно свързани с организираната престъпност и през последните години са имали възможност да генерират сериозен финансов ресурс и с мълчаливото си съгласие или с бездействието си са допринасяли всичко това да се случва в България и да се сочи в момента като един добър пример въвеждането на подобно законодателство", коментира Цветан Цветанов.

Водещи новини

Още новини