ГЕРБ: Нинова иззе функциите на Петков като премиер

Novini.bg
share

Днес по време на заседанието на парламента ГЕРБ-СДС поиска изслушване на министър-председателя и вицепремиера Корнелия Нинова за въвеждане на форсмажор в цялата страна.

„Имате ли усещането, че парламентаризмът се завърна? Ако преди време въпросът, който вълнуваше обществото, беше „кой“, сега въпросът е „къде“. Къде е Кирил Петков? Защо председателят на НС се е превърнал в параван, зад който се крие премиера, който не лидира процесите. Въпросът къде е Кирил Петков тежи с още по-голяма сила с оглед на това, че заседанието на МС беше отменено. Къде е Кирил Петков? Някъде евакуирал ли се е? Или използва форсмажор, за да не обясни как Корнелия Нинова иззе функцията му на министър-председател и диктува дневния ред на МС, на обществото, но и на парламента“. Това заявивха от парламентарната група на ГЕРБ-СДС на брифинг в Народното събрание.

Атанасова беше категорична, че ГЕРБ-СДС ще поканят министър-председателят за конкретни отговори: „В противен случай остава предположението, че Нинова го е извикала и „се разбират като мъже““.

Христо Иванов: Форсмажор не подкрепяме, еърполисинг подкрепяме

Биков каза, че все още не е изяснен въпросът как се вземат решенията в управляващата коалиция: „Какво ще следва след форсмажора никой не знае, защото премиерът го няма. Възможно най-големият форсмажор е дадеш икономиката и земеделието на БСП. Това означава срив на икономиката и изчезване на хляба. Ако ДБ, ПП и ИТН искат да съучастват в подобни авантюри, те също са отговорни“.

Биков разкритикува политици от ДБ като Христо Иванов и Ивайло Мирчев, които с колаборацията си с БСП са „предали десните избиратели“.

Дончев беше категоричен, че дори само новината за форсмажор вече е нанесла щети на бизнеса: „да управляваш не означава, че можеш да не спазваш законите. Нямам предвид българските закони, а тези на физиката. Има един универсален провал от началото на мандата: неспособността на правителството да гарантира сигурност и яснота на бизнеса и на българските граждани. Няма кой да успокои хората и бизнеса“.

Водещи новини

Още новини