Костадинов: Форсмажор не е добро решение за икономиката ни

  • 17 март 2022 10:57

  • 1148
  • 6
© Novini.bg

Ако се огледате по нашите улици, ако огледате нашите села и градове, те изгледат така, както изглежда бомбардираната от 20 дни Украйна. Това, което предлага Нинова е нещо отчаяно, нещо, което няма да помогне по никакъв начин на икономиката. Това каза в Народното събрание лидерът на "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" Костадин КостадиновКостадин КостадиновКостадин Костадинов е роден на 1 април 1979 г. в град Варна. Завършва магистратура по балканистика

По думите му вчера партията е водила разговори със сектора на строителния бранш и по-специално с производителите на стомана.

Те казаха, че в следващите няколко дни е възможно да спрат, защото не им достигат материали, които се внасят. Преди 10 години ние бяхме един от световните износители на манган. Само че мангановата мина беше закрита. Сега големият въпрос е защо трябва да търсим форсмажорни средства, след като трябва да помислим как да възстановим собствения си индустриален потенциал, каза още той. 

Според Костадинов възстановяването на манганова мина може да отнеме около седмица. 

Когато се окаже, че не може да внасяме това, което изнасяме. Форсмажор не е добро решение за икономиката, допълни още той. 

Депутат от ПП: Предложението на Нинова за форсмажор не е най-удачното решение

Големият въпрос, който трябва да им зададем е „Казахме ли ви“? Преди 20 дни нашият министър-председател излезе и обясни как ние трябва да бъдем първи, да се наредим сред лидерите. А сега ще понесе ли отговорност. Защото е възможно до няколко дни да спре производството на стомана, от там насетне спира изпълнението на сроковете за изпълнителите, има хора, които не могат да влязат във владения на имота си, от там не могат да си плащат вноските по кредити и банките ще започнат да ги притискат, коментира лидерът на "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател".

Нали помните какво стана, когато започна да се говори за „банкова ваканция“. Тогава финансистите казаха „това е да гасиш пожар с бензин“. Същото нещо е и в тази ситуация. Правителството трябва да си поеме отговорността за тези действия, които предприе налагайки санкции. Имаме държавен резерв, нали се говори че ситуацията е гранична с военната, да използват държавния резерв, отбеляза Костадинов.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1148 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Коцко

2022.03.17 | 17:24

6
Тез измислени герои ли ще чакаме, за да ни оправят.
И.

2022.03.17 | 14:05

5
Подкрепа
Форснагъзор

2022.03.17 | 12:42

4
Ами тъпи сънародници до това води глупоста ви да гласувате за тези измамници. Беше ви омръзнало спокойствието и ниските цени при Бойко и си го нахендрихте с тези престъпници които ще ни докарат пак Виденовата пролет.

2022.03.17 | 12:31

3
Тоя неели още с пробита ушанка на главата.
m0nkey business

2022.03.17 | 12:02

2
без да ни р@звалят к0чинката! дали ще пред0ставим сам0лети или друго 0ръжейно 0борудване директн0 ни въвлича във в0йната п0ради н@личие на tr@ceability. стига са р@збишквали страни далеч от тяхното дв0рче, за да си п0ддържат с0бствените кок0шки h@ppy
Птря

2022.03.17 | 11:46

1
ДА Живее е Костадинов, ДОЛУ ИЗМИКЯРСКИТЕ ПАРТИИиии.

Добави коментар

Водещи новини