Как ВМРО приема идеята на Борисов за промени в Конституцията?

Булфото (архив)
share

Не трябва да се бърза с промяната на Конституцията. Темата трябва да се обсъди обстойно. Това смята депутатът от ВМРО Александър Сиди. Пред Нова Тв той коментира предложенията, лансирани от премиера Бойко Борисов.

"Основният закон казва, че има минимум два месеца да я обсъждаме. Това не е нещо, което трябва да се направи веднага“, напомни Сиди.

Той е категоричен, че няма смисъл да се правят промени в основния закон на страната за намаляване на броя на депутатите. Такъв според него би имало, ако се променят основни текстове и положения в държавата.

Борисов обяви решенията си - предлага свикване на Велико народно събрание

По думите му за по-голямата част от промените, които премиерът Бойко Борисов предлага, могат да се приемат и от обикновено Народно събрание. Сиди обясни, че от ВМРО искат президентът да има по-големи правомощия.

Кадър: Нова Тв

"ВМРО сме за държавността. Когато избираме мажоритарно с милиони гласове, той трябва да има поне законодателна инициатива", аргументира се той. 

По думите му партията би отстъпила, ако част от техните предложения за промяна в Конституцията не се приемат от коалиционните партньори. Това би станало, ако те успеят да ги убедят в своите тези. 

Водещи новини

Още новини