Дянков: До дни ще видим напредък и в двете министерства

share

Министърът на финансите и вицепремиер Симеон Дянков е работил доста с новия министър на енергетиката Делян Добрев по темата за интерконекторите – румънски, турски и гръцки. Пред журналисти в Пловдив Дянков каза, че Делян Добрев е запознат добре с тази област, където според премиера, е необходимо бързо да се работи.

Смятам, че в броени дни ще се види голям напредък и в двете области, посочи финансовият министър. По думите му, хората се уморяват и е необходимо да има промени. Той лично бил работил добре с Трайчо Трайков, който е „кадърен човек”.

По отношение оставката на Иван Драшков, вицепремиерът Дянков каза, че тя е била депозирана от преди няколко седмици, но днес е бил най-удобният ден това да се случи. И в тази система трябвало промяна – по-млади, по-кадърни хора. Тази промяна била започнала още при предишния шеф на ДАНС. Продължаваме да смятаме, че енергетиката е ресор, върху който трябва да има повече фокус, каза още финансовият министър. Това, по мнението му, е тежък ресор, по който 20 години нищо не се е правило. И Трайков, и аз сме се занимавали много с енергетиката – темата за газ, за АЕЦ „Белене”.

Важен е и туризмът за България, но там нещата вървят по-добре, смята Дянков. Европейските средства там са се увеличили двойно. Ролята на държавата е да съблюдава процесите, да се бори срещу спекулантите. Не е работа нито на министъра, нито на държавата да чертае точно кой сектор да се развива и да се субсидира и т.н, каза още Дянков.

Водещи новини

Още новини