Трайчо Трайков

Трайчо Трайков

Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко Борисов.

Трайков е роден на 19 април 1970 г. в София.

През 1994 г. се дипломира в Университета за национално и световно стопанство като магистър по международни икономически отношения. Специализирал е финансов анализ, контролинг и мениджмънт в Австрия и Германия.

Трайков е експерт в сферата на управлението, преструктурирането и оздравяването на компании. Започва професионалния си път като консултант по сливания и придобивания в английска компания за стратегическо и финансово консултиране.

Осъществява редица проекти в Централна и Източна Европа с фокус върху енергетиката. През 2004 г. започва работа за германската компания Roland Berger.

През 2005 г. Трайков става част от мениджърския екип на EVN Bulgaria. Като прокурист на компанията той работи за въвеждането на съвременна система за корпоративно управление, повишаване на ефективността и намаляване на технологичните загуби на дружеството, увеличаване събираемостта на вземанията, успешното интегриране на "Топлофикация-Пловдив" след нейното придобиване.

През юли 2009 г. Трайчо Трайков бе номиниран и избран за член на българското правителство като министър на икономиката, енергетиката и туризма. На 21 март 2012г. е освободен от поста, а на негово място е избран Делян Добрев.

Владее английски, немски, руски и румънски езици.

Новини

още

Видеа

още

Галерии

още

Водещи

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?