Бенямин Нетаняху: Стачниците подават сигнал, че подкрепят Хамас

  • 02 септември 2024 17:00

  • 313
  • 1
Бенямин Нетаняху: Стачниците подават сигнал, че подкрепят Хамас
© Getty images (архив)

"Участниците в днешната стачка подават сигнал, че те подкрепят палестинската терористична групировка Хамас и нейния лидер Яхия Синуар", това каза израелският премиер Бенямин НетаняхуБенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 г. в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и, предаде медията от Еврейската държава мигнюз.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2536

Министър-председателят определи протестните действия като позорни. "Всичко, което стачниците правят, се свежда да наливане на вода в мелницата на мюсюлманските екстремисти и подаване на сигнал на техния водач Синуар, че подкрепят и него, и терористите", заяви той по време на заседание на правителството.


Лидерът на опозицията Яир Лапид от своя страна подкрепи протестиращите. "Кабинетът не се занимава с освобождаването на заложниците, взети в плен от Хамас. Всичките действия на правителството имат една единствена цел. Тя е Нетаняху и министрите му да останат на власт", заяви той пред израелската медия нюзру.

В понеделник започна най-голямата стачка от началото на войната между Еврейската държава и палестинската терористична организация (7 октомври 2023 г.).

Обща стачка парализира Израел

"Блокирани са пътни артерии. На места се стигна до сблъсъци между протестиращи и полицаи. Съобщава се за около 20 задържани", предаде Би Би Си.

"Трудовият съд на Израел определи стачката като незаконна и нареди нейното прекратяване", съобщи БТА.

От профсъюза, организирал протеста – "Хистадрут", заявиха, че дейтвията ще бъдат прекратени в 18 часа (българско време), съобщи мигнюз.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
313 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ха,ха,ха

2024.09.02 | 17:43

1
създателят на хамас риве, че враговете му го били "подкрепяли" ахахахаха

Добави коментар

Водещи новини