Продажбите на произведените в Китай електромобили на "Тесла" нарастват на годишна база през август

  • 02 септември 2024 17:38

  • 279
  • 0
Продажбите на произведените в Китай електромобили на "Тесла" нарастват на годишна база през август
© Getty Images/Guliver

Продажбите на произведените в Китай електрически превозни средства на американския автомобилен производител "Тесла" (Tesla) са нараснали на годишна база с 3 на сто през август. Това показват публикувани днес данни на Китайската асоциация за леки автомобили (China Passenger Car Association - CPCA) и цитирани от Ройтерс.

Доставките на произведени в Китай превозни средства "Модел 3" (Model 3) и "Модел Уай" (Model Y) са нараснали със 17 на сто спрямо предходния месец.

Автомобилният производител е продал 86 697 превозни средства през август, включително тези, продадени в Китай и такива, които са изнесени от страната за пазари на трети страни, допълва автомобилната асоциация.

През периода от януари до август "Тесла" е продала 587 437 автомобила на пазара, което е спад от 6 на сто на годишна база.

Продажбите на едро на автомобили, задвижвани от нови енергийни източници (пътнически превозни средства, захранвани с батерии, с ниска максимална скорост - NEV – бел. ред.) в Китай, включително плъг-ин (plug-in) хибридни електрически превозни средства (PHEV) и тези, които са задвижвани само от батерии (BEV), се оценяват на 1,05 милиона превозни средства през август, което е с 32 на сто повече на годишна база и с 11 на сто повече спрямо юли, според браншовата организация.

ЕК намалява драстично предложените мита за произведените в Китай електромобили "Тесла"

Данните показват, че американският производител е допринесъл с 8,3 на сто от продажбите на автомобили, задвижвани от нови енергийни източници в Китай през август.

Най-големият производител на електромобили в света - китайският Би Уй Ди (BYD), със своите електрически автомобили и плъг-ин хибриди на популярните си модели "Дайнасти" (Dynasty) и "Оушън" (Ocean), отново бележи ръст през август, като продажбите се повишиха с 35,3 на сто на годишна база през август, до нов месечен връх от 370 854 превозни средства, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
279 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини