Йордан Цонев: Имамите не заслужават такова отношение

share

Промяната на технологията на гласуването не отнема граждански права, докато промяната в Изборния кодекс го прави. Защо президентът слага всички под един знаменател. Неговата администрация мълчи по въпроса. Това каза Йордан Цонев от ДПС в предаването "Още от деня" по БНТ.

„Ние имаме само едно очакване към президента Радев и то е да бъде обединител на нацията“, подчерта Цонев.

„Онова, което сега искаме да седнат политическите партии на базата на своите програми и да определят приоритетите си. Първият може да бъде икономическо развитие, вторият - демографската криза и третият - образованието. Вместо това има противопоставяне на партиите“, смятат от ДПС.

„Очакването ни беше от президентството да дойде това предложение. Обявиха, че ще правят стратегически планове за България. В демократична България тези планове се правят от политическите партии. Не можеш да се надяваш, че ще реализираш подобни планове без политическите сили. Ние не искаме да се управлява страната по модела от 2009 година насам, защото не се направи нито една сериозна реформа“, каза Йордан Цонев.

По отношение на дълга на Мюфтийството, Цонев заяви, че от финансовото министерство са казали, че е по-лесно дългът да се опрости. „Тези хора не заслужават такова отношение. Парите не са стигнали до имамите. Това решение с разсрочването работи и ние от ДПС нямаме проблем с това. Темата се употреби“, смята той.

На финала Йордан Цонев каза, че ДПС се готви не само за европейските избори, но и за предсрочни парламентарни избори. Той отбеляза със съжаление, че управленския модел ще е същия. Затова Цонев призова партиите да седнат възможно най-скоро и да определят важните приоритети на страната.

Водещи новини

Още новини