Нинова: ГЕРБ се уплашиха за дълговете на мюфтийството, и сега хвърлят прах в очите на хората

  • 14 март 2019 11:22

  • 3372
  • 21
© Фейсбук/БСП

Вчера ГЕРБ обявиха намерението си за промяна в Закона за вероизповеданията - да не се опрощават, а да се разсрочат задълженията на мюфтийството. За нас от начало до край това е сделка между ГЕРБ, Обединени патриоти и ДПС, за да се спаси правителството. Ако не беше БСП, това щеше да мине тихомълком и никой нямаше да разбере. Предложиха промяната не защото чуха гласа на хората, а защото се уплашиха от реакцията на хората. Новото предложение на ГЕРБ за задълженията на вероизповеданията е старото, но под друга, по-завоалирана форма. Това каза на пресконференция лидерът на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за.

През декември 2018 година този въпрос го обсъждахме и гласувахме в парламента. Тогава говорихме и гласувахме против. Някой в държавата да разбра, че има проблем? А сега, БСП е извън парламента, миналия вторник ние първи заявихме какъв е проблемът и вече осми ден всеки в държавата го коментира и вече има някакъв резултат. Имам риторичен въпрос – къде БСП е по-силна – в цялото, в общото, в говорилнята, където никой не чува нашата различна позиция или извън парламента, където поставя същия въпрос по същия начин и виждате каква е реакцията, заяви Нинова.

Борисов си припомни личното си участие във Възродителния процес, заговори се за заплаха за етническия мир, мюфтията заговори за Косово. Сега като отмениха опрощаването, има ли опасност за националната сигурност, радикалиизраме ли се, ще има ли Косово? Изводът – плашат ви, хора, не защото има етническо напрежение, а защото чрез вашите пари си плащат на ДПС оставането на власт. Сега отново ви манипулират. Имайте самочувствие и смелост, че от вас зависят нещата. Можете да промените не само едно решение на парламента и на кабинета, можете да промените и модела на прехода, ако си повярвате, че силата е у вас хора. А тя е у вас, заяви Нинова.

Искаме ясните условия, при които се разсрочват тези задължения. Едно разсрочване за 50 години например си е опрощаване. И в момента манипулират и хвърлят прах в очите на хората, че проблемът е решен. Освен страх в обществото, по този начин внасят и разделение, посочи лидерът на БСП.

Ще има ли график на разсрочване на дълговете общинските болници, за да не фалират, ще има ли график на задълженията на български граждани, за да им прибират имуществото частни съдебни изпълнители. Как така – за едни по един начин, за други - по друг начин, подчерта Нинова.

Според нас сделката продължава. Гарантирам ви, че това предложение на ГЕРБ ще бъде одобрено единодушно от Обединени патриоти и ДПС. Просто, защото така е договорено. Тя е старата под различна форма. Замазват очите на хората, за да просъществува възможно най-дълго новата тройна коалиция: ГЕРБ - ДПС - Обединени патриоти, заяви лидерът на БСП.

Тя отказа да коментира намерението на ПГ "Воля - българските родолюбци" да напусне пленарната зала. Ние ги знаем тези движения напред-назад на "Воля" - ту подкрепят правителството, ту са в опозиция - дайте да изчакаме и да видим колко време ще продължи, ще има ли цена това излизане, каза още Нинова. 

Социалистката уточни, че ПГ на "БСП за България" ще се върне в парламента при условие, че управляващите изпълнят исканията им за гарантиране на честни и прозрачни избори. 
 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3372 21

Свързани новини

Коментари 21

Добави коментар
На педерастките дупета им се пише, Нинова,

2019.03.14 | 13:36

12

народът за пореден път се убеди какви лайна са в СДС и няма да гласува за тях.

Избирател

2019.03.15 | 08:21

21

а бе шизофреник от Спосрано 20 , СДС сте вие и твойта вождка-седесарка Говнелия Импексова, уволнена за КОРУПЦИЯ от съдругаря си СерГей!!

АЗ от народа

2019.03.14 | 14:17

16

КОСТАДИН КОСТАДИНОВ И ПАРТИЯ
" ВЪЗРАЖДАНЕ " .
ГЛЕДАЙТЕ ГО В " Ю ТЮБ "

2019.03.14 | 16:48

20

Това е потвърждение, че между народа има и много лековерни. В "ю тюб" има широка гама от умни и много глупави неща и за това титрябва ум другарю за да го пресееш.

Батко

2019.03.14 | 14:06

15

Хитлер бил художник,а пък нашия пожарникар.Се хора на искуството.Само че нашия кат гаси,се получава кат на Пикасо.

2019.03.14 | 16:44

19

'Гениални" умозаключения от едон тъпак.

някой си

2019.03.14 | 14:49

18

Курнело когато беше зам министър с мандата на дпс не рива ???? Да не говорим че беше уволнена за корупция

Умник Гюро

2019.03.14 | 14:48

17

Другарката Лъжа Решетникова-Техноимпексова в поредна подривно-терористична акция.

данъкоплатец

2019.03.14 | 14:03

14

Тази ,освен да се...е, май нищо друго не може да прави както трябва.
Отвратително нагла,безскрупулна,червена капиталистка,че и грозна при това !

Българските социалисти гласували против

2019.03.14 | 13:37

13

санкциите срещу Русия, с тях е и целият ПЕС, това ви е играта, Нинова, само така.

2019.03.14 | 13:11

11

Колкото и да се кефиш другарке, власт няма да видиш, особено ти.

8877

2019.03.14 | 13:07

10

Цветанов, заръка от нас, ходи при баба, леля на азис да ти баи, леи на куршум, на боб, за подметки станахте вие сите комунисти, анти, и всякакви за кокала

2019.03.14 | 13:01

9

цветанов , националната сигурност е в опасност вземете навреме мерки...........мюфтии,ходжи и други мюсюлмански духовници не искат да бъде развалено кефа им........ ще започват да правят лоши муски на арабски писменост и тогава всички сме мортос капатос

Добави коментар

Водещи новини