Цветан Цветанов: Първанов е замесен с престъпни групи (видео)

Булфото
share

„Наблюдавайки делото „Октопод“ изпитвам удовлетворение от това което свършихме с прокуратурата, въпреки че някои ги хвана амнезията“. Това каза пред TV7 министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Той съобщи, че срещу бившия главен прокурор Никола Филчев има много факти, че е замесен в убийствата на Надежда Георгиева и Николай Колев и че тази информация много го притеснява. „Един ден се казва едно, на другия се казва друго. Затова ген. Атанас Атанасов трябва да бъде разпитан пак“, категоричен беше Цветанов. Той успокои, че разследването не е приключило с внасянето на обвинителния акт и продължава да се работи и да се привличат нови свидетели.

По думите на Цветанов, за да има обективно разследване и правораздаване всички трябва да работят заедно.

Министърът беше категоричен, че трябва да бъдат наблюдавани делата от годините на прехода срещу престъпните групи като "Октопод", "Наглите" и "Килърите", защото някои от тях имат връзка с определени политици. Бившият президент Георги Първанов също попада в този списък, категоричен е Цветанов. Всичко е въпрос на интереси. „В момента спора, които е бил преди 7-8 години, но тогава всеки е имал интерес да прикрие действията си“, каза още той. Според него през последните 20 години всички правителства са предпочели спокойствието и комфорта и затова не са се занимавали с тези дела.

„Всичко това се е случвало на най-високо ниво и така е обслужвал организираната престъпност“, категоричен беше министърът.

„В момента съм под политически обстрел, защото много са политиците в България, които искат да запазят политико-престъпните си интереси“, обясни Цветанов. Очертава се връзка между Наглите и Октопода, потвърди и министърът.

Водещи новини

Още новини