Мартин Димитров към министрите: Контрабандата става пред очите ви

share

Ако догодина не се изпълни очакваният растеж, което е по-вероятното, е твърде възможно и приходната част, макар че тя е планирана при 1 % растеж, да не се събере изцяло.

Това е много сериозен риск за българския парламент и правителство. Това каза от парламентарната трибуна съпредседателят на Синята коалиция Мартин Димитров.

Димитров посочи, че стагнацията в ЕС вече се случва и, че България е пряко зависима от нея.

Идва логичният въпрос - къде са резервите. Те могат да бъдат намерени в сериозната контрабанда, която се случва с цигари в момента. Тази контрабанда е видима и тя се случва пред очите на всички нас. Тази контрабанда е навсякъде.

Правителството трябва да концентрира своите усилия в събирането на поне част от тези пари, които изтичат през тази контрабанда. Това може да стане през Агенция „Митници” или чрез други механизми, каза Димитров. Той посочи още, че нивата на корупция са много високи и в новата икономическа ситуация, правителството трябва да вземе спешни мерки, тъй като буферите, заложени в бюджета, са критично малки.

Странното е, че дебатът за бюджета се води в присъствието само на двама министри – министър Симеон Дянков и министър Трайчо Трайков, но сигурно останалите са твърде заети, заяви лидерът на СДС.

Водещи новини

Още новини