Ирак: Ислямска държава вече не е заплаха за нас

  • 02 септември 2024 15:30

  • 256
  • 0
Ирак: Ислямска държава вече не е заплаха за нас
© Getty images (архив)

"Ислямска държава" (ИД) вече не е заплаха за нашата страна", това каза премиерът на Ирак Мохамед Шиа ас Судани, предаде израелската медия нюзру.

Министър-председателят на близкоизточната страна проведе вчера среща с командващия на силите на ръководената от САЩ антиджихадистка коалиция Кевин Лихи и посланика на Вашингтон в Багдад Алина Романовска.

"ИД вече не е заплаха за нашата страна. Въоръжените сили на Ирак успешно се справят с остатъците на терористичната групировка," каза премиерът.


На срещата бяха осъдени въпросите за финализиране на международната военна мисия в Ирак и преразглеждане на отношенията между коалицията и властите в Багдад.

В официалната информация се отбеляза, че американските представители са потвърдили ангажимента на страната си да продължат сътрудничеството с Ирак във военната и разузнавателната сфери.

На територията на Ирак са разположени около 2500 военни от САЩ и техните съюзници. Базите им често стават мишена на атаки, извършвани от проирански въоръжени групировки.

Израел разкри мащабен заговор на ИД

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
256 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини