Сидеров апелира за обединение на националистическите организации (видео)

share

В кулоарите на парламента лидерът на партия "Атака" Волен Сидеров заяви, че трябва да бъде постигнато обединение на националистическите организации, предаде репортер на Novini.bg.

"Президентските избори са първа крачка към това обединение", смята той.

"Това е поглед стратегически към една голяма формация на един широк фронт патриотичен, който може да заеме основно място в парламента и досега винаги сме се оплаквали, че партии като ДПС са балансьори. Това може да се прекрати само с обединение на енергията и надигане над дребнавостите", поясни Сидеров.

Сидеров е доволен от разговорите със Симеонов и Каракачанов, и че те са проявили разбиране за идеята да се окрупни това пространство, иначе не отиваме никъде – продължаваме на парче, по отделно. Това го отчита като един успех по пътя към окрупняване на патриотичния вот за едни бъдещи парламентарни избори.

Формулата Инициативен комитет и кандидат-президентска двойка, която да бъде подкрепена от партии, според мен е добра, защото дава възможност за по-широка периферия, за включване на организации, личности, които не искат партийно закачане да направят. Смятам, че има условия за един хубав резултат, за едно обединяване на виждането, че е нужен президент и вицепрезидент, които да представляват патриотизма, да представляват една друга визия за България. Моментът е кризисен и изисква снижаване на конфронтацията и взаимодействие. За една такава кауза трябва всички да бъдем единни, а не да си играем на политиканстване, каза лидерът на "Атака".

Той допълни, че разчита на много гласове, повече отколкото гласуват за тях като партия по отделно. Трябва да се гледа на акумулиращия и мултипликационен ефект, защото много хора ще приемат с разбиране и удовлетворение факта, че личности и формации, които са враждували сега загърбват това за една обща кауза.

Водещи новини

Още новини