Съветникът на Белия дом обсъди Палестинския въпрос с престолонаследника на Саудитска Арабия

  • 19 май 2024 09:59

  • 371
  • 3
Съветникът на Белия дом обсъди Палестинския въпрос с престолонаследника на Саудитска Арабия
© Getty Images (архив)

Съветникът по въпросите на националната сигурност в Белия дом Джейк Съливан се срещна рано тази сутрин с престолонаследника на Саудитска Арабия принц Мохамед бин Салман, съобщи Саудитската агенция по печата (СПА).

Агенцията допълва, че те са обсъдили въпроси, които кралството определи като "полуфинален" вариант на широкообхватно споразумение за сигурност между двете страни.

Държавните медии в Саудитска Арабия не разпространиха снимки от срещата на Съливан и принц Мохамед в разположения в източната част на кралството град Дахран, където се намира саудитският държавен петролен гигант "Сауди Арамко", отбелязват БТА и Асошиейтед прес.

Съветникът по националната сигурност на САЩ ще посети Близкия изток

Обсъдени бяха полуфиналният вариант на проектите за стратегически споразумения между кралството и САЩ, които са почти в процес на финализиране, както и това, върху което работят двете страни по Палестинския въпрос, за да намерят надежден път за решение, се казва в официално изявление, разпространено след разговорите.

Това включва "решение за две държави, което да отговаря на стремежите и законните права на палестинския народ", както и "положението в ивицата Газа и необходимостта да се спре войната там и да се улесни влизането на хуманитарна помощ", се казва още в изявлението.

Последвайте канала на

Владимир Василев
371 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.05.25 | 05:56

3
❤️ Г­­­о­р­е­­­щ­­и­ ­­­м­­о­­м­­и­­ч­е­­т­­­а­ ­­в­и­­­ ­о­­­ч­­­а­к­в­­­а­т ­­­-­ X­1­­8­.­­­F­­U­­N

2024.05.19 | 21:31

2
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto
Ето ви един ФАКТ

2024.05.19 | 13:01

1
Одеса събори Монументът на Екатерина Велика в Одеса. Екатерина Велика претендира тя да е основала населеното още от преди Христа древно селище. Руснаците наистина са откачили! Как Екатерина Велика ще е основала град още от преди Христа? Когато Екатерина Велика е родена на 21 април 1729 във второто по големина полско пристанище Шчечин на Кралство Прусия . Екатерина Велика всъщност е германската принцеса София Фредерика Августа. През 1744 г. София Фредерика Августа бива сгодена за втория си братовчед, руския цар Петър III Фьодорович /херцог Карл Петер Улрих фон Холщайн-Готорп/ По късно София извършва преврат и се обявява за руската империатрица Екатерина. Именно Екатерина Велика налага за руска имперска доктрина славянството! Измислица на хърватина Дон Мавро Урбини Екатерина Велика следва завета на Петър Първи, Черно море да стане вътрешно море на Русия. Именно затова, от март 1878 Сан Стефано до юли 1878 на Берлинския конгрес, българските земи де юре и де факто са Задунайска губерния, каквато руснаците я считат и до днес. "Корица — не птица, Болгария — не заграница" Тази съветска поговорка не губи своята актуалност. В постсъветския период десетки хиляди руски граждани се настаниха в българските места , купувайки жилище там. Славянството намира особено благодатна почва и до днес в България. Пълно е с путлеристи възрожденци ! КЛУБ ИЛИЯ МИНЕВ...Предай нататък... Слава Україні! Героям слава!✌️

Добави коментар

Водещи новини