Яне Янев: Волен, Доган и Станишев искат да задържат Първанов на власт

share

Зад идеята да се касират изборните резултати от президентските избори стои идеята мандатът на Георги Първанов да бъде удължен. Зад тази акция на „гоцевата чета“ стоят Волен Сидеров, Ахмед Доган и Сергей Станишев. Това заяви в предаването Тази сутрин по БТВ лидерът на РЗС Яне Янев.

Така ако вотът бъде касиран преди встъпването на Росен Плевнелиев в длъжност се счита, че мандатът на Георги Първанов ще бъде удължен. Ако бъде касиран избора след като Плевнелиев встъпи в длъжност се поражда безпрецедентен случай без аналог в историята на България, предупреди Янев.

Има конституционна празнота, там са посочени, че вицепрезидента става президент само при импийчмънт или трайна невъзможност от държавния глава да изпълнява задълженията си. Целта на гоцевата чета е да създаде дестабилизация, защото не се знае кой ще бъде президент, няма кой да обнародва закони и да подписва укази, предположи лидерът на РЗС.

Атака отиде при създателите си от ДПС, няма как опровергае че Атака е продукт на Ахмед Доган. Още трима и четирима депутати от Атака са отказали да подпишат споразумението с ДПС, съобщи Янев.

В нощта на изборите не чух нито БСП, нито Доган, нито Волен Сидеров да говорят за касиране на вота. Доган изпращаше целувки на БСП, а БСП ги получаваше заедно със зестрите, припомни Янев. Оказа се че Ивайло Калфин е получил в крепостите на Доган между 40 и 60% от гласовете. Ако те искаха да касират изборите с правни аргументи да, но тук става въпрос за сценарий целящ дестабилизиране на държавата. Искането на опозицията е инфантилно и некомпетентно., без да е подкрепено с нито едно доказателство, посочи Янев.

Георги Първанов е най-лукавата политическа лисициа, той играе двойни и тройни игри. От него всичко може да се очаква и както имаше пълна несъвместимост с Атака сега има пълно разбирателство и са в един отбор.

Внесли сме жалби за оспорване на изборите в 70 общини поискаха обжалане на изборите на кметове и общински съветници. На нашата партия са отнети 50 мандата, сега щяхме да имаме 200 общинари, твърди Янев.

Водещи новини

Още новини