ГЕРБ към Радан Кънев: Не може да пускаш песновки във Фейсбук и после да чакаш някой да те подкрепи

share

Няма повече оставки за момента, коментира в студиото на сутрешния блок на Нова телевизия депутатката от ГЕРБ Цвета Карастоянова.

Тя напомни, че решението на Христо Иванов е лично. Същото Караянчева каза и за Радан Кънев.

Припомняме ви, че лидерът на ДСБ съобщи, че става опозиционен депутат веднага след като Иванов подаде оставка като министър на правосъдието.

На въпрос дали с облекчение реагират на подадената оставка от Иванов, Караянчева отговори, че това не е така и напомни колко е важна една подобна постъпка. Тя бе категорична, че наистина никой от ГЕРБ не е доволен от случващото се.

Караянчева разказа как често й се налага да ходи да моли лидери на партиите от Блока да вкарат в пленарна зала хората си, за да подкрепят предложение на някой техен министър.

Депутатка напомни колко важна е била съдебната реформа и попита защо Радан Кънев не е обикалял два месеца по партиите, за да убеждава депутатите да подкрепят Христо Иванов и неговите предложения за промени. Тя поясни, че това примерно е правено от Цветан Цветанов.  ГЕРБ-аджийката коментира и предложението на АБВ, което мина вчера в пленарна зала с най - голяма подкрепа. По думите й, от партията на Георги Първанов са обикаляли, за да убеждават народните представители в правотата си.

"Не може да пускаш песновки във Фейсбук и после да чакаш някой да те подкрепи", каза Караянчева за Радан Кънев.

На въпрос дали може днес да се очаква предложение за министър на правосъдието, депутатката от ГЕРБ отговори, че това може би ще се случи до края на седмицата. Тя съобщи, че не знае дали е предложено на вицепремиерът Меглена Кунева да поеме поста на правосъден министър.

Водещи новини

Още новини