Юристи отказват да заемат мястото на Христо Иванов в кабинета

  • 10 декември 2015 21:28

  • 3913
  • 3
Юристи отказват да заемат мястото на Христо Иванов в кабинета
© Булфото

След оставката на правосъдния министър Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския няколко юристи са отказали да заемат поста, съобщава „Труд", като се позовава на източници от управляващите партии.

ГЕРБ и Реформаторският блок (РБ) провеждат сондажи за наследник на Иванов, който да довърши стартиралата реформа. Очакванията са рокадите в кабинета „Борисов 2" да бъдат гласувани от парламента след празниците. Според гербери обаче е възможно да има предложение за нов министър и до края на седмицата.

От ГЕРБ заявиха, че ще имат своя номинация за министър отделно от РБ. В същото време върви слух, че вицепремиерът Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 и заместникът й в „Движение България на гражданите" Даниел Вълчев са основните претенденти за нов правосъден министър. Според запознати Кунева, която отговаря за силовите ведомства в правителството, искала да поеме още отговорности, както и да прокара провалилия се антикорупционен закон.

Вълчев, който бе образователен министър в кабинета „Станишев", е професор по право и се занимава с преподавателска дейност. За овакантения пост се спряга и името на Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент, която бе вторият министър на правосъдието в първия кабинет на ГЕРБ. По нейно време за главен секретар на Министерство на правосъдието бе назначена Елена Петкова, за която ВАС установи, че има 25 дни изискван стаж при нужни 9 години.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3913 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.12.12 | 22:29

3
НЯМА ПРАЗЕН СТОЛ..ЩЕ ИМА ПОПЪЛНЕНИЕ

2015.12.12 | 22:29

2
Този като беше министър,така и несе разбра работили--или беше трън в управлениено
51

2015.12.12 | 22:29

1
боко да се огледа по автоспирките . министри колкото иска

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини