Реформаторите недоволстват от соловите решения, искат министрите от Блока да препотвърдят ангажимент

  • 10 декември 2015 10:54

  • 2905
  • 2
Реформаторите недоволстват от соловите решения, искат министрите от Блока да препотвърдят ангажимент
© Булфото

Депутати от Реформаторският блок в кулоарите на парламента коментираха ситуацията около оставката на правосъдния министър и решението на Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и да мине в опозиция, предаде репортер на novini.bg

Димитър Делчев обясни, че не трябва да има такива солови решения, а трябва да има решение на блока. "Като вземаме решение трябва да го вземаме единно. Ако ще минаваме в опозиция – да е заедно, ако ще оставаме в управлението – да е заедно. Такива солови акции, солови изказвания не допринасят за нищо", каза той.

"Всеки министър си има лична воля и е въпрос на личен акт", коментира още Делчев.

Няма предложения в ДБГ за нови имена за креслото на правосъдния министър, съобщи депутатът.

"По-скоро сме говори за това, че принципно трябва да се продължи съдебната реформа и тя трябва да бъде достатъчно дълбока. Това зависи от бъдещия министър, но ние трябва да изберем човек, който има ясна воля да провежда съдебна реформа", каза Делчев.

Иван Иванов от РБ обясни, че всеки един министър от Реформаторския блок трябва да препотвърди, че ще продължава да изпълнява своите реформаторски ангажименти. "Ние сме в управлението, за да можем да правим реформи, не за да имитираме такива.
В крайна сметка има МС, министър-председател и управленска програма. Секторите, в които ние имаме министри са различни. Реформите са на различно ниво. От тази гледна точка, предвид променената политическа обстановка в парламента, действително всеки един министър трябва да препотвърди, че може да изпълнява реформите, за които се е ангажирал", категоричен е Иванов

"Знаете, че сме коректив на това управление", обясни и Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на в кулоарите на парламента. "Аз отдавана се чувствам в опозиция", поясни той. "Има два критерия, които определят власт и опозиция – единият е избор на министри, другият е бюджетът. Скоро ще има избор на нови министри и тогава ще трябва да има коалиране включително и на РБ“, каза той.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2905 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.12.10 | 13:16

2
Москов е другото чучело на Б.Б.
пламен

2015.12.10 | 13:16

1
И РЕФОРМАТОРИ И ПАТРИОТИ ТРЯБВА ДА МИНАТ В ОПОЗИЦИЯ ,ДА СЕ РАЗГРАНИЧАТ ОТ МАФИЯТА ГЕРБ ,ДПС И АБВ

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини