"Майкрософт" ще представи нови компоненти и функции с изкуствен интелект

  • 20 май 2024 17:53

  • 463
  • 3
"Майкрософт" ще представи нови компоненти и функции с изкуствен интелект
© Getty Images

"Майкрософт" (Microsoft) планира да обяви по-късно днес хардуерни компоненти и софтуер за потребителски устройства на събитие в Редмънд, Вашингтон, предаде Ройтерс.

Очаква се производителят на "Уиндоус" (Windows) да разкрие нова версия на таблета "Surface Pro" (Сърфейс Про) и лаптоп "Сърфейс" (Surface), които разполагат с чипове "Куалком" (Qualcomm), базирани на архитектурата на "Арм холдингс" (Arm Holdings).

След като процесорите на "Интел" (Intel) доминираха пазара на персонални компютри в продължение на десетилетия, "Куалком" и други производители на компоненти се опитаха да се конкурират за процесорите на "Уиндоус".

Чиповете "Куалком Снапдрагън Екс Елит" (Qualcomm Snapdragon X Elite) включват т. нар. единица за невронна обработка, която е проектирана да ускорява приложения, фокусирани върху изкуствен интелект, както софтуера "Копайлът" (Copilot). Събитието на компанията е ден преди началото на годишната конференция за разработчици и е отворено за журналисти и анализатори. То обаче няма да се предава на живо.

"Майкрософт" има за цел да разшири предимството си в надпреварата за производство на инструменти, базирани на изкуствен интелект, за които потребителите са готови да плащат. 

"Майкрософт" отчете солиден ръст на приходите и печалбата си

Компанията избра "Куалком" да води усилията за преместване на операционната система "Уиндоус" към дизайна на чипове на "Арм" през 2016 г. "Куалком" има ексклузивни права върху устройства с "Уиндоус", които изтичат тази година.

Други дизайнери като "Енвидиа" (Nvidia) също полагат усилия да направят свои собствени чипове, базирани на "Арм".

Компютърната индустрия е подложена на нарастващ натиск от страна на "Епъл" (Apple), откакто компанията пусна своите персонализирани чипове, базирани на проекти на "Арм". Процесорите дадоха на компютрите "Мак" (Mac) по-дълъг живот на батерията и по-бърза обработка от конкурентните чипове, които изискват повече енергия, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
463 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.05.25 | 05:52

3
❤️ Г­о­­р­­е­­щ­­­и­­ ­м­­о­­­м­и­­ч­е­т­­а­ ­­в­­и­­ ­о­­ч­­а­­к­в­­­а­т ­­-­ X­1­­­8­.­­F­U­­N
Teodora Andreas Berlin

2024.05.20 | 20:33

2
Hibridno napadnata OT balgari

2024.05.20 | 18:32

1
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> use.my/sman

Добави коментар

Водещи новини