Волен Сидеров: Сега е моментът за протести (снимки+видео)

Атака
share

Заемът е натиск от САЩ, за да се купи стари оръжия от НАТО, каза Волен Сидеров, който с депутати от партията си излезе пред протестиращите.

"Къде са протестърите срещу кабинета на Пламен Орешарски, къде са надрусаните лумпени, къде са Ранобудните, върху чиито деца ще се стовари бремето. Атака означава гласът на България. Сцената и е тук, защото вътре е цялата власт. Тези хора не знаят как да управляват. Заемът означа мизерията да продължава. Мога да намеря 6 млрд като руски и китайски инвестиции", каза още лидерът на Атака. "Сега е моментът за масови протести, трябва да се поучим от гръцкия пример", заяви той.  "Българите трябва да излязат във всеки град и да протестира срещу кабинета на Марси Рийс - американската посланичка, защото тя го нареди. Вие сте солта на българския народ", допълни Сидеров и благодари на събралите се преди да се върне в пленарната зала. Протестиращите се заканиха, че ако дългът бъде одобрен, да блокират сградата на парламента.

Преди началото на дебатите дали да се вземе кредита членове и симпатизанти на партията на Сидеров се бяха събрали около паметника на Цар Освободител пред сградата на Народното събрание. Около 10 часа днес привърженици и членове на БСП се бяха събрали пред северния вход на парламента. Там Мая Манолова заяви, че ако депутатите одобрят дълга, лявата партия ще организира просети, докато второто правителство на Бойко Борисов не подаде оставка. По-късно участниците в двете демонстрации се събраха пред паметника на цар Освободител. Движението пред сградата на парламента бе блокирано за кратко.

Водещи новини

Още новини